Σπάει κάθε ρεκόρ σε… κούπες ο Ντάνι Άλβες!

από AllAboutARIS

Άκρως επιτυχημένη η καριέρα του Βραζιλιάνου αμυντικού

Βλέπει πια μπροστά του ο Βραζιλιάνος μόνο τον Ράιαν Γκιγκς και τον Βίτορ Μπαΐα και δεν αποκλείεται μέχρι να κλείσει την καριέρα του να έχει καταφέρει να τους ξεπεράσει… Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Eίναι, μάλιστα, εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Ντάνι Άλβες έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε τίτλους ακόμα και θρύλους της Μπαρτσελόνα, όπως ο Τσάβι και ο Αντρές Ινιέστα. Έχοντας αγωνιστεί στη Σεβίλλη και κατόπιν στη Μπαρτσελόνα, αλλά και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ο 33χρονος αμυντικός έχει πανηγυρίσει 31 τίτλους, πιάνοντας πια στην τρίτη θέση τον Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος είχε ίδιο αριθμό τροπαίων στη συλλογή του. 

Στην πρώτη θέση αυτής της κατάταξης είναι ο Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) με 36 και στην δεύτερη ο Βίτορ Μπαΐα (Πόρτο και Μπαρτσελόνα) με 35. Τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Κϋπελλα ΟΥΕΦΑ, τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, πέντε Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τρία Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, ένα Μουντιάλ Κ20, ένα Κόπα Αμέρικα και δύο Κύπελλα Συνομσπονδιών: αυτό είναι το παλμαρέ του Ντάνι Άλβες τα χρόνια που αγωνίζεται στην Ευρώπη. 

Συνολικά, λοιπόν, 31 τίτλοι για τον Βραζιλιάνο, την ώρα που ο Ινιέστα έχει 30 και ο Λιονέλ Μέσι 29. Την επόμενη Κυριακή κόντρα στη Σεβίλλη στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, ο Βραζιλιάνος θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει για 32η φορά στην καριέρα του και να μείνει πια μόνος στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. 

Η πρώτη δεκάδα

1-Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 36 
2-Βίτορ Μπαΐα (Πόρτο, Μπαρτσελόνα) 35
3-Ντάνι Άλβες (Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Βραζιλία) 31
4-Γκάρι Νέβιλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) 31
5-Τσάβι (Μπαρτσελόνα, Ισπανία) 30
6-Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα, Ισπανία) 30
7-Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα, Αργεντινή) 29
8-Πελέ (Σάντος, Κόσμος, Βραζιλία) 29
9-Κένι Νταλγκλίς (Σέλτικ, Λίβερπουλ) 29
10-Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Άγιαξ, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί) 28

Προτεινόμενα Άρθρα