Πάει Ισπανία ο Σαμπάολι!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Άκαρπες ήταν οι συναντήσεις του Χόρχε Σαμπάολι με τους ανθρώπους της Λάτσιο και αυτή την ώρα ο Αργεντινός τεχνικός ταξιδεύει στη Βαρκελώνη.

Με την άφιξή του εκεί αναμένεται να έχει συνάντηση με την διοίκηση της Εσπανιόλ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Χιλής, με τον οποίο έχει έρθει σε επαφή και η ΑΕΚ, μπορεί να θεωρείται περιζήτητος, ωστόσο φαίνεται πως οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του καθιστούν δύσκολη την εύρεση ομάδας. Τις δύο προηγούμενες ημέρες στη Ρώμη, ο Σαμπάολι είχε συνεχή ραντεβού με τον πρόεδρο της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, ωστόσο υπάρχει διαφορά στο οικονομικό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Αργεντινός προπονητής ζητά 2,6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο την ώρα που οι «λατσιάλι» δεν του δίνουν περισσότερα από δύο. Εκτιμάται, βέβαια, Σαμπάολι και Λάτσιο θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία και ότι το ταξίδι – αστραπή του Αργεντινού στην Ισπανία είναι ένας τρόπος για να πιέσει τους Ιταλούς. Η Εσπανιόλ, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ στην ιβηρική χώρα, δεν μπορεί να του προσφέρει τα χρήματα που ζητά, ενώ έχει ήδη αρχίσει να αναζητά άλλες λύσεις για τον πάγκο της, με τα ονόματα του Ρούντι Γκαρσία, του Πάκο Χέμεθ και του Φιλίπ Μοντανιέ να παίζουν ψηλά στη σχετική λίστα. 

Στην Ισπανία τονίζουν ότι ο Σαμπάολι απλά θα μιλήσει με την Εσπανιόλ για λόγους… ευγένειας, καθώς δεν θέλει να κλείσει οριστικά την πόρτα στους Ισπανούς πριν ακούσει τι έχουν να του προσφέρουν. Πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι αργά απόψε αναμένεται να επιστρέψει στη Ρώμη, ώστε από αύριο να συναντηθεί και πάλι με τη διοίκηση της Λάτσιο και το θέμα να κλείσει οριστικά είτε θετικά (όπως φαίνεται πιο πιθανό) είτε αρνητικά.

Προτεινόμενα Άρθρα