«Εύχομαι να αντιμετωπίσω τον Ζοτς στον τελικό»

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στη σημασία των λεπτομερειών που θα κάνουν τη διαφορά στο Final Four για την ΤΣΣΚΑ, καθώς και στη συνύπαρξή του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

O Eλληνας προπονητής δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Final Four: «Πρέπει να αναφερθούμε και στην κανονική διάρκεια, όχι μόνο στο Τοπ 16. Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σε φοβερούς παίκτες και προπονητές. Ο, τι έγινε στο παρελθόν, έγινε. Τώρα είναι μία νέα πρόσκληση. Πιστεύουμε στην ενότητα και τη δύναμη της ομάδας.

Χρειαζόμαστε αυτοπεποίθηση και τη χτίζουμε καθημερινά. Πρέπει όμως να βρεις τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά». 

Για το γεγονός πως βρίσκεται στο ίδιο Final Four με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα, ήταν ωραίο γιατί είχα καιρό να τον δω. Εχω ιδιαίτερη σχέση με τον Ζέλικο, είναι ο μεγάλος μου αδερφός και του χρωστάω πολλά για τις ευκαιρίες που μου έδωσε. Ευχομαι να είμαστε στον τελικό αντίπαλο, αλλά ακόμα είμαστε στον ημιτελικό». 

Για τον «εμφύλιο» ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και την Λοκομοτίβ, δήλωσε: «Εχω βρεθεί σε τέτοια κατάσταση με την αντιπαλότητα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Δεν είναι το ίδιο στην Ελλάδα και τη Ρωσία, αλλά πρόκειται για δύο ομάδες που αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Η Λόκο είχε εξαιρετική χρονιά. Τώρα είναι οι ημιτελικοί και σίγουρα δεν θα κοιμόμαστε. Εχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο». 

Για τη στρατηγική του εν όψει ημιτελικού: «Δεν υπάρχουν μυστικά. Μοιράζουν την μπάλα πολύ καλά και είναι πολύ αποτελεσματικοί στις άμεσες αντιδράσεις τους. Εχουν ψηλούς που μπορούν να επιτεθούν. Η αμυντική στρατηγική θα πρέπει να μας οδηγήσει στο να σταματήσουμε τους δημιουργούς τους». 

Για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε η ΤΣΣΚΑ μέσα στη σεζόν: «Είμαι χαρούμενος που οι παίκτες μου κατάφεραν να μείνουν μαζί μετά από όλους τους τραυματισμούς. Κάποια στιγμή είπα στον Κάιλ: “αν μου ζητήσεις την καρδιά μου, θα σου δώσω και την καρδιά μου”. Ετσι είναι οι ομάδες. Αυτό δείχνει την επιθυμία που έχει η ομάδα». 

Από πλευράς παικτών, ο Νάντο Ντε Κολό τόνισε: «Εχουμε τον καλύτερο αμυντικό, τον Χάινς, και αυτό είναι καλό. Η ομάδα μας στηρίζεται και στην επίθεση, όπου όλοι μπαίνουν στο παιχνίδι. Παίζουμε μαζί, έχουμε πολλές ικανότητες. Η επίθεση από μόνη δεν θα μας δώσει το τρόπαιο. Πρέπει να μείνουμε μαζί και να παίξουμε επιθετικά».

Προτεινόμενα Άρθρα