Μίλησε ο εγωισμός τους!

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Εσπασαν» το αρνητικό σερί με την Δόξα οι «κίτρινοι»

Ο ΑΡΗΣ ηταν ο νικητής της αναμέτρησης… γοήτρου με την Δόξα Δράμας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Οι «κίτρινοι» αν και ανώτεροι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για να πάρουν μία εύκολη νίκη. Τον δρόμο άνοιξε ο Πόι στο 55′ πριν ο Μουτεσίδης ισοφαρίσει προσωρινά για τος Δραμινούς στο 72′, με τον Κυβελίδη να αποδεικνύεται πάλι… χρυσή αλλαγή για τον Αναστόπουλο και να σκοράρει στις καθυστερήσεις για να χαρίσει ακόμη τρεις βαθμούς φέτος στον ΑΡΗ.

Πως ξεκίνησε

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε τελικά να προφυλάξει τον Ανδρέα Τάτο, βάζοντας τον Καλογέρη στο αρχικό σχήμα ως παρτενέρ του Ρόβα στον χώρο του κέντρου. Ο Τζινάρ επέστρεψε στην ενδεκάδα και κάτω από τα δοκάρια, με τους Γεωργιάδη, Σαμαρά, Ιντζίδη και Τσουμάνη να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Ο Ν’ Λουντούλου ξεκίνησε αντί του Ντούνη στις πλευρές με τον Πόι, ενώ ο Καπνίδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μπήκε ορεξάτος

Ο ΑΡΗΣ μπήκε με διάθεση να σκοράρει νωρίς στο παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη του καλή φάση μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Γεωργιάδης γέμισε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Πόι όμως από καλή θέση δεν βρήκε καλά την μπάλα και πέρασε άουτ. Ο Αργεντινός απείλησε και στο 10′ με την κεφαλιά του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 17′ ο Ν’ Λουντούλου δεν μπόρεσε να νικήσει μέσα από την περιοχή τον Μένκα με δυνατό σουτ. 

Ισσορόπησε η Δόξα

Από το 25′ και μετά η ομάδα του Βασιλακάκη κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και «έκοψε» τον ρυθμό του ΑΡΗ, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη τον ταχύτατο Ντος Σάντος. Ο Βραζιλιάνος ταλαιπώρησε αρκετά την αριστερή πτέρυγα του ΑΡΗ και στο 41′ απείλησε με διαγώνιο σουτ τον Τζινάρ, με την μπάλα να βρίσκει σε παίκτη του ΑΡΗ και να καταλήγει κόρνερ. 

Τρίτη και… φαρακερή για Πόι

Ο Αργεντινός στο πρώτο μέρος έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως δεν άφησε την τρίτη να πάει χαμένη. Στο 55′ και μετά το δοκάρι του Καπνίδη, ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε με σουτ εντός της περιοχής για να δώσει στον ΑΡΗ το προβάδισμα.

Ολέθριο λάθος του Τζινάρ και… 1-1 η Δόξα

Η Δράμα στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης δεν ανησύχησε με κάποια φάση τον ΑΡΗ, μία αδράνεια όμως της άμυνας και ένα ολέθριο λάθος του Τζιναρ, ήταν αρκετά για να κάνει τη ζημιά. Ο Γαϊδαρτζής στο 72′ έστρωσε στον Μουτεσίδη που έκανε το σουτ και αφού η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Τζινάρ κατέληξε στα δίχτυα του Ισπανού.

Ο Τάτος άλλαξε το ματς, ο Κυβελίδης… σκότωσε την Δράμα

Η είσοδος του Ανδρέας Τάτου στο 65′ άλλαξε κάτι πολύ την εικόνα του ΑΡΗ επιθετικά, όπου άρχισε να γίνετα πιο απελιητικός και να έχει καλύτερη ανάπτυξη στο παιχνίδι του. Ο αρχηγός του ΑΡΗ έβαλε στην «σφραγίδα» του στο 93′, όταν από το φάουλ που εκτέλεσε ο Κυβελίδης… σκότωσε με κοντινή προβολή τους Δραμινούς και χάρισε την νίκη στον ΑΡΗ με 2-1. 

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Τζινάρ, Γεωργιάδης (46΄Βουτσιάς), Σαμαράς, Ρόβας, Καλογέρης (74΄Κυβελίδης), Ιντζίδης, Πόι, Ν΄Λουντούλου, Καπνίδης, Κόκε (65΄Τάτος), Τσουμάνης

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Μένκα, Ρεβυθόπουλος, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Βραμεντσάλης, Μουτεσίδης (80΄Αθανασιάδης), Γαϊδαρτζής (74΄Δούμπλατζης), Παπαδόπουλος Μ., Μαρκόπουλος, Ντος Σάντος, Σπάσιτς (61΄Παπαζούδης)

Προτεινόμενα Άρθρα