"Η FIBA μας οδηγεί στο χάος"

από AllAboutARIS

Τι ανέφερε σχετικά με το… μέλλον της διαμάχης με τη Euroleague.

«Το όλο θέμα θα τελειώσει στα δικαστήρια. Είναι ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου, που συμπλήρωσε: «Μπορεί να κερδίσουμε ή να χάσουμε, αλλά θα είναι καταστροφή, αν δεν νικήσουμε, επειδή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρχει ένα σταθερό σύστημα κανόνων!»

Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague δήλωσε ακόμα: «Η FIBA προσπαθεί να μην υπάρχει σταθερότητα. Δεν είναι όμως αυτή που κυβερνά τον παγκόσμιο μπάσκετ, όπως η FIFA στο ποδόσφαιρο. Αυτόν το ρόλο στο άθλημα τον έχει το ΝΒΑ. Η κατάσταση δεν είναι καλή και όχι εξαιτίας μας. Η διαμάχη ξεκίνησε επειδή η FIBA θέλει να κάνει ό,τι κάνουμε ήδη εμείς. Τους είπα: Μάς οδηγείται στο χάος!»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε επίσης: «Πρόσφεραν πολλά χρήματα στα μεγάλα κλαμπ και αυτά την απέρριψαν. Στη συνέχεια, άλλαξαν γνώμη και επένδυσαν σε αθλητικά κριτήρια. Απορρίφθηκε κι αυτό. Πέρασαν αργότερα σε απειλές και προειδοποιήσεις. Αν η Ρεάλ παίξει στην Euroleague τίποτα δεν θα συμβεί κι αν το κάνει η Βαλένθια στο Eurocup θα τιμωρηθεί η εθνική Ισπανίας; Δηλαδή η Euroleague είναι νόμιμη και το Eurocup που ανήκει στην ίδια ομοσπονδία, δεν είναι;».

Επιπρόσθετα, δήλωσε: «Οι Ομοσπονδίες προτίμησαν να γυρίσουν αλλού το βλέμμα και να πιέσουν τον αδύναμο. Δεν πήγαν στο δικαστήριο τη FIBA για να πούνε ότι αυτά δεν γίνονται, αλλά αφού δεν το κάνουν, θα το πράξουμε μόνοι μας…»

Προτεινόμενα Άρθρα