H "πρώτη" του… aggressive Μπεναλουάν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γιοχάν Μπεναλουάν ήταν από τα σημεία αναφοράς του ΑΡΗ στην αναμέτρηση με τον Αστέρας Τρίπολης.

Έπειτα από περίπου έναν μήνα υπομονής και με αρκετή δουλειά για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, ο Γαλλοτυνήσιος μπήκε στα αγωνιστικά πλάνα του Άκη Μάντζιου. 

Ηταν άλλωστε στο παιχνίδι για το οποίο ο Έλληνας τεχνικός προόριζε τον πρώην στόπερ της Λέστερ, ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την τιμωρία του Λίντσεϊ Ρόουζ. 

Ο Μπνεαλουάν… συστήθηκε στο κοινό του ΑΡΗ με μία θετική εμφάνιση και κάποια πρώτα στοιχεία του παιχνδιού του που έβγαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Το πιο ευδιάκριτο ήταν η ένταση στο παιχνίδι του. Αυτό το aggressive στυλ για το οποίο έκαναν λόγο και οι άνθρωποι του ΑΡΗ όταν τσέκαραν τον ποδοσφαιριστή -παράλληλα με την ικανότητα του έχοντας τη μπάλα στα πόδια- και το οποίο τον βοηθάει στο ψηλό παιχνίδι όπου χθες ήταν σχεδόν ανίκητος. 

Η εμπειρία του τον βοηθάει να έχει και έναν πιο ενεργό ρόλο μέσα στο γήπεδο, όπως έκανε χθες δίνοντας οδηγίες και κατευθύνοντας τους υπόλοιπους σε κάποια σημεία του ματς.

Ολα αυτά βέβαια ενώ αγωνίστηκε ως δεξιός στόπερ, αφού γενικά προτιμάει να παίζει στα αριστερά ενώ για αυτή τη θέση τον προορίζουν και οι “κιτρινόμαυροι”. 

Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει από την επόμενη αγωνιστική και με την επιστροφή του Λίντσεϊ Ρόουζ, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του και υπολογίζεται ξανά από τον Άκη Μάντζιο.

Προτεινόμενα Άρθρα