Διαψεύδoυν τα περί συνάντησης και συμφωνίας FIBA και Ευρωλίγκα

από AllAboutARIS

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση για σήμερα μεταξύ Ευρωλίγκα και FIBA.

Η… αισιοδοξία των δημοσιευμάτων από τη Ρωσία που ανέφεραν ραντεβού σήμερα και συνθηκολόγηση μεταξύ Ευρωλίγκα και FIBA δεν επαληθεύτηκε. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας διέψευσε τα περί σημερινού ραντεβού ωστόσο δεν απέκλεισε αυτό να γίνει στο προσεχές μέλλον.

Από την πλευρά της, η Ευρωλίγκα διέψευσε κι αυτή την πληροφορία ότι θα γίνει σήμερα ραντεβού αλλά επισήμανε ότι παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις κι αυτές μπορούν να ξεκινήσουν οποιαδήποτε μέρα από τις 2 Μαΐου και μετά.

Ολος αυτός ο ντόρος βεβαίως, έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του Ντέγιαν Μποντιρόγκα πως θα υπάρξει συμβιβαστική πρόταση από πλευράς της FIBA, αλλά και από τα… παρασκηνιακά ρεπορτάζ των τελευταίων δύο ημερών που θέλουν τις δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι για να βρουν τη λύση.

Ποια μπορεί να είναι αυτή; Τα σενάρια είναι πολλά. Αλλοι μιλούν πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία απλά θέλει να απλώσει χέρι στο οικονομικό κομμάτι, άλλοι υποστηρίζουν πως υπάρχει η σκέψη να μοιραστούν οι δύο διοργανώσεις, η Εuroleague δηλαδή να συνεχίσει και να αναλάβει η FIBA το Eurocup ή το Champions League, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως η FIBA προσπαθεί να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και να δώσει στην Euroleague να καταλάβει πως υπάρχει ανώτατη αρχή πάνω απ’ αυτήν.

Οπως και να ‘χει το σίριαλ φτάνει προς το τέλος του, είτε με τον καλό είτε με τον άσχημο τρόπο. Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Προτεινόμενα Άρθρα