"Να εφαρμοστούν οι διατάξεις, το δίκιο με τον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Ο Χρήστος Γρόλλιος με την ιδιότητα του νομικού του ΑΣ βρέθηκε στην εκπομπή "Pressing" στην ΕΡΤ-3 και μίλησε για το θέμα της εκκαθάρισης τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις, το πρόβλημα είναι το ακίνητο που έχει ο ΑΡΗΣ και η καθυστέρηση δεν είναι θέμα των "κιτρίνων".

Ο νομικός Χρήστος Γρόλλιος τόνισε αρχικά για το θέμα της εκκαθάρισης: “Δεν εξαρτάται από τον ΑΡΗ το χρονοδιάγραμμα. Ο πρώτος άξονας είναι η πορεία της εκκαθάρισης όταν αποφάσισε την λύση της εταιρείας, έχει δημοσιευτεί ο ισολογισμός αίτησης της εκκαθάρισης. Η παλιά ΠΑΕ έχει ένα περουσιακό στοιχείο η τιμή του οποίου ορίστηκε στο 1.2 εκ. ευρώ που είναι ένα πρόβλημα που δημιουργείται στην ΠΑΕ. Φαίνεται ότι τιμωρούμαστε που έχουμε το ακίνητο. Θα διατεθεί ένα σημαντικό ποσό μετά την ρευστοποίηση είτε στο Δημόσιο είτε στο ΙΚΑ. Σε άλλες ομάδες ήταν πιο σύντομη η διαδικασία γιατί δεν είχαν ακίνητο.

Εμείς έχουμε και έτσι υπάρχει καθυστέρηση. Θα γίνει η εκκαθάριση αλλά απαιτείται χρόνος. Εδώ συγκρουόμαστε με τον αθλητικό νόμο, με την ερμηνεία που είχαν δώσει και πέρυσι ο ΑΡΗΣ είχε ανέβει δεν θα είχε το αγωνιστικό πρόβλημα. Φέτος χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, καμία νέα διάταξη, δεν έχουν αλλάξει τα μέλη της ΕΕΑ, η Επιτροπή άλλαξε την νομολογία της σε σχέση με αυτό που έλεγε πέρυσι.

Η εντολή είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να αγωνιστεί αν δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Μία διαδικασία που θα μπορούσε να κινήσει το ΙΚΑ ή το Δημόσιο. Στην τελευταία συνεδρίαση της η ΕΕΑ αποφάσισε να σταλούν έγγραφα στις Υπηρεσίες για να προχωρήσουν αυτές την διαδικασία. Η οποία όμως δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Γι’ αυτό πρέπει να ισχύσει ότι ίσχυε πέρυσι. Στο τρίτο σκέλος υπάρχει η ΕΠΟ, πέρυσι ο ΑΡΗΣ αδικήθηκε από αποφάσεις της και πρέπει κι αυτή να καταλάβει ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Καταφέραμε ο ΑΡΗΣ να πάρει άδεια και από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να προχωρήσει το θέμα του.

Να εφαρμοστούν οι διατάξεις που υπάρχουν από πρόπερσι και πέρυσι, και η ΕΠΟ και η ΕΕΑ να καταλάβουν ότι η εκκαθάριση είναι κάτι διαφορετικό από την σύσταση νέας ΠΑΕ. Η γ.σ του ΑΣ θα λάβει χώρα μετά την λήξη του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να έχει λήξει και να δοθεί νομικά το δικαίωμα στον ΑΣ να προχωρήσει στην σύσταση νέας ΠΑΕ. Να δώσει την συγκατάθεση η ΕΕΑ και να καταθέσουμε τα έγγραφα στο ΓΕΜΗ” και συνέχισε λέγοντας: “Μετά η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει για το θέμα της αδειοδότησης όπου κι εκεί πρέπει να υπάρξει σωστή ερμηνεία και να μην αδικηθούμε όπως πέρυσι.

Το θέμα του νέου αθλητικού νόμου, είναι κάτι που δεν θα επηρεάσει την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, γιατί αυτή η διαδικασία ξεκίνησε παλιότερα. Και εφόσον έχουμε τον νέο αθλητικό νόμο εγκαίρως, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει μετά την σύσταση της νέας ΠΑΕ. Δεν μπορεί να υπάρξει καινούργια διάταξη και να ανατρέπει τα προηγούμενα. Υπάρχουν άνθρωποι που επένδυσαν στον ΑΡΗ με συγκεκριμένους κανόνες και αυτοί πρέπει να ισχύσουν. Λογικό να φοβάται ο κόσμος του ΑΡΗ. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν, με την συστράτευση του ενιαίου ΑΡΗ, και του μπασκετικού. Βοηθάει φυσικά και ο κ. Καρυπίδης μέσω του νομικού του επιτελείου”.

Ο κ. Γρόλλιος πρόσθεσε: “Ακούστηκε πριν λίγο καιρό ότι η 16η Αυγούστου είναι μία ημερομηνία στην οποία θα αποφασίσει η Επιτροπή για τον ΑΡΗ, αν δημιουργείται αυτή η ανασφάλεια αποτρέπεται το ενδιαφέρον οποιουδήποτε επενδυτή. Δεν είναι μόνο η δημιουργία μίας ομάδας, αλλά δεν θα μπορεί να ξέρει τι θα γίνει ακόμα και αν έρθει” ενώ πρόσθεσε: “Δεν μπορεί να στερείται τους δικαιώματος ο ΑΣ να δημιουργήσει μία νέα ΠΑΕ, δεν γίνεται να υπάρχει περιορισμός στην χρήση του σήματος, δεν είναι προς το συμφέρον και της Πολιτείας καθώς ο ΑΡΗΣ θα κάνει έναν κύκλο εργασιών και θα προσφέρει στο Ελληνικό Κράτος”.

Ο κ. Γρόλλιος τόνισε επίσης: “Κάτι σημαντικό επίσης ήταν ότι η ΕΠΟ στις 10/6/15 αποφάσισε να διαφοροποιηθεί όπως εκφράζεται για τον ΚΑΠ για την υποχρέωση πληρωμής προς ποδοσφαιριστές. Αυτή η απόφαση πάρθηκε ενώ ο ΑΡΗΣ ήταν σε περίοδο εκκαθάρισης. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι γίνεται… φωτογραφικά σε βάρος του ΑΡΗ. Όταν διεκδικείς και δεν μπορείς να κερδίσεις το αυτονόητο δεν μπορείς να εκφραστείς και σωστά” ενώ τόνισε για την εκκαθάριση: “Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Εμείς ζητάμε να αξιολογηθούν οι προσπάθειες μας, και να ληφθούν αποφάσεις. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει αδρανήσει και πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις που ήδη υπάρχουν. Αν δεν είχαμε ακίνητο θα ήταν διαφορετικός ο χρόνος. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι ίσως η μοναδική που είχε ακίνητο. Ο νόμος το λέει καθαρά, δύναται η δυνατότητα να συστήσουμε νέα ΠΑΕ. Αν δεν θέλουν τα μέλη να συστήσουν νέα ΠΑΕ είναι άλλο ζήτημα. Αλλά είναι θέμα του ΑΡΗ”.

Ο έγκριτος νομικός συμπλήρωσε για το θέμα που ακούγεται με παλιότερες οφειλές προς ποδοσφαιριστές: “Ένα παράδειγμα θα πω ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ Λάρισα είχαν οφειλές προς ποδοσφαιριστές και το θέμα είχε φτάσει στην FIFA, υπήρξε απόφαση ότι οι νέες ΠΑΕ που δημιουργήθηκαν με το νέο ΑΦΜ δεν είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν. Ο ΑΡΗΣ έχει να προσπεράσει πολλά εμπόδια, εκτιμώ ότι είναι περισσότερα από πέρυσι. Όμως το πρόβλημα του ΑΡΗ πέρυσι ήταν το αγωνιστικό, δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την ΕΕΑ και την ΕΠΟ, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Φέτος είναι πιο δύσκολη, υπάρχει αισιοδοξία γιατί έχουμε το δίκιο υπέρ μας”.

Προτεινόμενα Άρθρα