Έχει βρει τα… κουμπιά της

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει βρει τις αδυναμίες της Κηφισιάς και τις έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο, στα τρία παιχνίδια που την έχει αντιμετωπίσει την φετινή σεζόν.

Ο ΑΡΗΣ έκανε το 1-0 στην σειρά των πλέι-οφ με την Κηφισιά, κερδίζοντας στο Αλεξάνδρειο με 78-60. Αυτή, ήταν η 3η νίκη των “κιτρίνων” την φετινή σεζόν απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα και το στοιχείο που οδήγησε την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο θετικό αποτέλεσμα, ήταν φυσικά η άμυνα.

Όπως και στις αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου, έτσι και το Σάββατο, όταν ο Αυτοκράτορας ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα και θωράκισε την ρακέτα του, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έχασαν τα πατήματά τους και δεν μπόρεσαν ν’ ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να βγούνε στην περιφέρεια και να σουτάρουν τρίποντα, τακτική που δεν τους βοήθησε, αντίθετα, διευκόλυνε το έργο του ΑΡΗ, ο οποίος κατάφερε σ’ εκείνο το διάστημα να πάρει διαφορά ασφαλείας στο σκορ.

Πιο συγκεκριμένα, στο παιχνίδι του Σαββάτου η Κηφισιά ευστόχησε στα 5 από τα συνολικά 25 τρίποντα που εκτέλεσε (τα 4 τα έβαλε στο πρώτο δεκάλεπτο). Κάτι αντίστοιχο είχε συμβει και στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όταν οι Αθηναίοι ολοκλήρωσαν το ματς με 6/24 τρίποντα (στην ήττα με 81-68). Όσο για το ματς στο “Ζηρίνειο”, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου όταν η άμυνα του ΑΡΗ “έσφιξε”, κατέφυγε και πάλι στην λύση των τριπόντων, χωρίς όμως να πληγώσει τους “κίτρινους”, μιας και ευστόχησε μόλις σε ένα τρίποντο από τα 17 που επιχείρησε.

Προτεινόμενα Άρθρα