Διπλό και βλέπει Τσάμπιονς Λίγκ η Μπιλμπάο

από AllAboutARIS

Δεν επηρέασε τους Βάσκους ο αποκλείσμος τους από την Σεβίλλη

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε οδηγεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην έξοδο στο Europa League της επόμενης περιόδου. Το εμπόδιο της Μάλαγα στο «Ροσαλέδα» αποτελούσε κομβικής σημασίας καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν. Και οι Βάσκοι δεν σκόνταψαν.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και η παρουσία του Γκόρκα Ιραϊθόθ κάτω από την εστία της Αθλέτικ, εξουδετερώνοντας κάθε απειλητική ενέργεια των γηπεδούχων. Ο Ιραϊθόθ φάνταζε ανίκητος από το πρώτο μέρος, κατά το οποίο η Μάλαγα δημιούργησε τις περισσότερες και τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά πάντα έπεφτε πάνω στον πολύ σταθερό γκολκίπερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με τον Ιραϊθόθ να κατεβάζει ξανά τα ρολά, δείγμα της εξαιρετικής μέρας στην οποία βρισκόταν. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Η Μάλαγα έχανε τις ευκαιρίες και η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα έπαιρνε το προβάδισμα. Στο 53′ ο Ραούλ Γκαρθία έπειτα από εκτέλεση κόρνερ θα πεταχτεί στην καρδιά της άμυνας της Μάλαγα και με κεφαλιά θα βάλει τους Βάσκους μπροστά στο σκορ.

Ο Χάβι Γκράθια για λογαριασμό της Μάλαγα προσπάθησε να φρεσκάρει τα πόδια των παικτών του με αλλαγές, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κράτησε ως το τέλος αυτό το εύθραυστο 1-0 και σκαρφάλωσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division.

Προτεινόμενα Άρθρα