Έκαναν την διαφορά οι… MADE IN USA

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό να κάνει το 1-0 κόντρα στην Κηφισιά, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα, το καλό στο δεύτερο μέρος. Την μεγάλη διαφορά έκαναν οι… MADE IN USA Ουότερς, ΜακΝίλ και Ουάιτ ενώ ο Βασίλης Σίμτσακ ήταν εξαιρετικός με "νταμπλ νταμπλ" έχοντας 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ είχε προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Κηφισιά. Οι “κίτρινοι” έμειναν μέσα στον αγώνα κυρίως χάρη στον συγκλονιστικό Βασίλη Σίμτσακ ο οποίος “έδεσε” και τις δύο γραμμές, ενώ τελείωσε τον αγώνα με “νταμπλ νταμπλ” έχοντας 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Σημαντική και η προσφορά του Τζέικ Κοέν, ενώ παρότι ο ΑΡΗΣ είχε μόλις δύο λάθη, βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Αμερικανοί, τουλάχιστον το 75% από αυτούς, ανέλαβαν να κάνουν την δουλειά. Ο Ντόμινικ Ουότερς σε πρώτη φάση ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έδειξε ηγετικά στοιχεία και ακολούθησαν ΜακΝίλ και Ουάιτ. Χαρακτηριστικό της απόδοσης των τριών, το γεγονός ότι και οι τρεις πέτυχαν περισσότερους πόντους, απ’ ότι στο πρώτο μέρος. Ο Ουότερς είχε 13 από τους συνολικά 18, ο ΜακΝίλ 9 από τους 15 και ο Ουάιτ 8 από τους 13.
Οι “κίτρινοι” μπορεί να έκαναν περισσότερα λάθη στο δεύτερο μέρος, 8 από τα συνολικά 10, αλλά βελτίωσαν τα ποσοστά τους έχοντας 40% στα τρίπονταν έναντι 27% στο πρώτο μέρος. Επίσης μέσω της άμυνας τους χάλασαν και τα ποσοστά της Κηφισιάς που είχε 20% στα τρίποντα και… πτώση 13% σε σχέση με το πρώτο μέρος.
Η βελτίωση του ΑΡΗ και η “καθαρή” νίκη στο δεύτερο ημίχρονο φαίνεται και από την αξιολόγηση. Στο πρώτο μέρος ο ΑΡΗΣ είχε 34 βαθμούς έναντι 37 της Κηφισιάς και τελείωσε τον αγώνα έχοντας 89 έναντι 57 του αντιπάλου του.

Προτεινόμενα Άρθρα