Formula 1: Η Mercedes εξασφαλίζει τον έβδομο σερί τίτλο της στην Imola

από AllAboutARIS

Καμία ομάδα στην ιστορία του σπορ δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα επτά συνεχόμενες φορές.

Μάλιστα, η Mercedes μπορεί και να μη χρειαστεί να βαθμολογηθεί στον αγώνα της Imola, με την ιταλική πίστα να επιστρέφει μετά το 2006.

Η γερμανική ομάδα μοιράζεται το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων με την Ferrari, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια από το 1999 έως και το 2004. Έχει μια διαφορά 209 βαθμών από την δεύτερη Red Bull και, μετά το πέρας του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, θα απομένουν 4 αγώνες και 176 διαθέσιμοι βαθμοί.

Αυτό σημαίνει πως είτε ο Hamilton – ο νέος πολυνίκης στην ιστορία της F1, είτε ο Valtteri Bottas, θα χρειαστεί μόλις μια τέταρτη θέση, ώστε να οδηγήσει την ομάδα του σε άλλον έναν τίτλο. Το σενάριο αυτό τίθεται σε ισχύ εφόσον και μόνο μπορέσει η Red Bull να κάνει το 1-2 στον αγώνα.

Από τη δικιά της μεριά, η αυστριακή ομάδα χρειάζεται να πάρει 34 βαθμούς περισσότερους από τη Mercedes, ώστε να μετατεθεί η έκβαση της μάχης για το GP Τουρκίας. Εκεί θα έχει την ευκαιρία ο Hamilton να κατακτήσει τον δικό του έβδομο τίτλο, εφόσον κερδίσει στην Imola την Κυριακή. Ο Βρετανός είναι 77 βαθμούς μπροστά από τον ομόσταυλό του, με τον επόμενο αγώνα να λαμβάνει χώρα σε μια πίστα που δεν βίωσε κανένας από τους δύο στο παρελθόν τους στην F1.

Η Imola έχει μείνει πασίγνωστη για το τραγικό Σαββατοκύριακο του 1994, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι Ayrton Senna και Roland Ratzenberger.

πηγή: automotonews.gr

Προτεινόμενα Άρθρα