"Με την ίδια σοβαρότητα, θα ανέβει και του χρόνου"

από AllAboutARIS

Ο συνεργάτης του Νίκου Αναστόπουλου σε θέματα… κατασκοπίας μίλησε για το ρόλο του, τη χρονιά που έρχεται με τον ΑΡΗ στη Football League και τη σχέση του με τον "Αλενατόρε".

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” στον “Libero 107,4”:

Για τη συνεργασία και το ρόλο του στο πλευρό του Νίκο Αναστόπουλου: «Φέτος έχω αναλάβει το κομμάτι του σκάουτινγ όχι μόνο των ομάδων, αλλά και παικτών από όλες τις κατηγορίες για να έχουμε μία άποψη για την επόμενη χρονιά. Και πριν 10 χρόνια όταν ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν στην ομάδα και ανεβήκαμε από τη Β’ Εθνική στην Ά, είχα και τότε τον ίδιο ρόλο. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ήμασταν συμπαίκτες από την Εθνική Νέων και πάντα είχαμε επαφή».

Για τις ιδιαιτερότητες του ρόλου του με τον ΑΡΗ στη Γ’ Εθνική: «Τα δύσκολα είναι στις μικρές κατηγορίες, τα εύκολα είναι στη Superleague γιατί μιλάς για παίκτες που γνωρίζουν όλοι, τους έχουμε δει και στην τηλεόραση και έχουμε μία άποψη. Το δύσκολο κομμάτι είναι να βλέπεις παίκτες που δεν τους έχεις ξαναδεί. Ήταν σημαντικό για να δείχνει σοβαρότητα φέτος ο ΑΡΗΣ να παρακολουθούμε τον αντίπαλο και να ασχοληθούμε με αυτόν παρά το γεγονός ότι είναι υποδεέστερος. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος οι παίκτες να υποτιμήσουν τον αντίπαλο και αυτό συνέβη και πέρσι και το πληρώσαμε. Πήγαινα σε γήπεδα και οι άνθρωποι αναρωτιόντουσαν τι κάνει εκεί ο άνθρωπος του ΑΡΗ. Καταλάβαιναν και οι ίδιο ότι ο ΑΡΗΣ είναι διαφορετικού επιπέδου. Έτσι όμως δώσαμε στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουν κανέναν αντίπαλο, κάτι που ήταν δύσκολο και το κατάφερε ο Νίκος Αναστόπουλος».

Για το αν εντόπισε κάποιους παίκτες που ενδεχομένως απασχολήσουν τον ΑΡΗ μελλοντικά: «Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχω δει αλλά το κακό σε αυτές τις κατηγορίες είναι ότι οι παίκτες δεν προπονούνται κανονικά. Αν δεν προλάβεις κάποιον σε νεαρή ηλικία και συνεχίζει να προπονείται ερασιτεχνικά, χάνεται. Ο ΑΡΗΣ πλέον θέλει παίκτες άλλου επιπέδου, παίκτες Superleague που κάνουν τη διαφορά».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΑΡΗΣ έχει ήδη έναν κορμό ενόψει της επόμενης σεζόν: «Οι παίκτες που ήρθαν δεν είναι μόνο για αυτή την κατηγορία. Οι περισσότεροι ήρθαν γιατί μπορούν να σταθούν και στην Football League. Υπάρχει κορμός όμως χρειάζεται και ενίσχυση γιατί οι αντίπαλοι θα είναι πιο δυνατοί. Είναι κάτι που θα αποφασίσει ο προπονητής».

Για το επόμενο πρωτάθλημα της Football League και τι περιμένει από τις ομάδες που θα συμμετέχουν: «Η σοβαρότητα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Αν ο ΑΡΗΣ λειτουργήσει με την ίδια σοβαρότητα, πιστεύω ότι εύκολα θα πάρει και αυτή την κατηγορία. Το επίπεδο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, οι δικοί μας παίκτες θα δείξουν μεγαλύτερο κίνητρο και θα δείξουν την ανωτερότητά τους. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ΑΡΗΣ, οι άλλες ομάδες πρέπει να φοβούνται που θα παίξουν με τον ΑΡΗ».

Για τον ανταγωνισμό και τη διάθεση που δείχνουν οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ ώστε να πείσουν τον προπονητή να παραμείνουν στον ΑΡΗ: «Όντως υπάρχει γιατί ο ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή αποτελεί ιδανικό προορισμό. Πήγαινα σε κάποια γήπεδα να δω ομάδες και δεν το πίστευα ότι ο ΑΡΗΣ έφτασε να παίζει με αυτές τις ομάδες. Πριν κάποια χρόνια πήγαινα να παρακολουθήσω την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι κι αν κάποιος τότε μου έλεγε ότι φέτος θα συνέβαινε αυτό, δεν θα το πίστευα».

Για τον ΑΡΗ που λείπει από τη Superleague: «Η θέση του ΑΡΗ είναι όχι μόνο να αγωνίζεται στη Superleague, αλλά να πρωταγωνιστεί κιόλας. Εγώ τον ΑΡΗ που γνώρισα και αγωνίστηκα είναι αυτός που έπαιζε μπαράζ για να πάρει πρωτάθλημα. Μόνο όταν δεν υπήρχε διοικητική σταθερότητα κινδύνεψε η ομάδα».

Για το ρόλο του προπονητή κι αν υπάρχει ενδεχόμενο να κάτσει ξανά σε πάγκο ομάδας: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο αλλά δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με την προπονητική έτσι όπως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ασχολούμαι με το άθλημα και την αγαπημένη μου ομάδα κι αυτό δεν με απασχολεί καθόλου. Συνεργάζομαι με έναν παλιό συμπαίκτη μου και στόχος μου είναι να πετύχουμε και του χρόνου την άνοδο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τον προπονητή Αναστόπουλο κι αν είναι παρεξηγημένος: «Πιστεύω ότι είναι αδικημένος, ειδικά αν συγκριθεί με κάποιους που έχουν περάσει από μεγάλες ομάδες. Δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία να αναλάβει μία ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα. Έχουν πάρει πρωτάθλημα προπονητές λιγότερο ικανοί. Φέτος με τον ΑΡΗ κέρδισε την άνοδο που ήταν αυτονόητο αλλά όχι δεδομένο. Αν δεν ήταν η ομάδα σοβαρή δεν θα το κατάφερνε κι αυτό είναι έργο του προπονητή».

Για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Έβρο Σουφλίου: «Το ταξίδι εκεί είναι μεγάλο και δύσκολο και αν το επιτρέψουν οι νόμοι που λένε ότι θα πρέπει ο αγώνας να γίνει σε γήπεδο του ίδιου νομού, τότε θα προσπαθήσουμε να γίνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Έτσι κι εμείς θα γλιτώσουμε την ταλαιπωρία και η ομάδα του Σουφλίου θα επωφεληθεί οικονομικά από τα έσοδα του αγώνα».

Προτεινόμενα Άρθρα