"Καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, Γιάννης Πετράκης, τόνισε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air πως αν ο ΑΡΗΣ διατηρήσει τον κορμό του και προχωρήσει σε μερικές δυνατές προσθήκες, του χρόνου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Φούτμπολ Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο παλαίμαχος άσος:

Για τον αγωνιστικό χώρο που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν βοήθησε τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο:

«Το γήπεδο θα έπρεπε να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Θα έπρεπε να δώσουνε μεγαλύτερη έμφαση στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Είναι λυπηρό, γιατί το βρίσκουν έτσι οι επόμενες γενιές. Η περιοχή είναι εύφορη σε ποδοσφαιριστές και σε ταλέντα, αλλά είμαστε ανοργάνωτοι γενικά σαν λαός. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν σέβεσαι την ιστορία σου, είναι να προσέξεις τις εγκαταστάσεις και τις ακαδημίες σου».

Για την χθεσινή εμφάνιση του ΑΡΗ:

«Ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ σοβαρός, έδειξε πως άξια είναι πρωταθλητής της κατηγορίας. Έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες σε όλους τους τομείς. Πραγματικά ο ΑΡΗΣ δεν έχει καμία σχέση με αυτή την κατηγορία. Είχε κάποιες ηγετικές μορφές οι οποίες έκαναν την διαφορά. Στο τακτικό κομμάτι ο ΑΡΗΣ είναι ένα επίπεδο πάνω, ήλεγξε καθ’ όλη την διάρκεια, σχεδόν, το παιχνίδι. Πιστεύω πως με κάποιες προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ, μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει και στην Φούτμπολ Λιγκ».

Για την επιθετική δεινότητα του Αντώνη Καπνίδη ο οποίος μετράει μέχρι τώρα 18 γκολ:

«Το γκολ είναι και θέμα χημείας και φυσικά θέμα ικανοτήτων. Μπορεί αυτός ο παίκτης να βρήκε την χημεία με τον προπονητή με την υπόλοιπη ομάδα και να μπορεί να σκοράρει και να βοηθάει την ομάδα. Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ, σαν ομάδα, δημιουργεί ευκαιρίες. Θα ήθελα να δω την εξέλιξη του Κανπνίδη και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, δεν θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Σίγουρα έχει περιθώρια εξέλιξης και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Θα ήθελα στα επόμενα παιχνίδια να δω και τους άλλους επιθετικούς, όπως τον Κωνσταντινίδη. Έχει την δυνατότητα αυτή την στιγμή ο προπονητής να δει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει και να τους αξιολογήσει κατάλληλα, από την στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στα παιχνίδια. Το γκολ είναι σε μεγάλο βαθμό και θέμα ψυχολογίας, δεν πατάς ένα κουμπί και βάζεις γκολ. Από την στιγμή που ο ΑΡΗΣ ήταν το μεγάλο φαβορί, οι άμυνες που αντιμετώπισε ήταν κλειστές. Δεν είναι πάντα εύκολες οι καταστάσεις για έναν επιθετικό για να σκοράρει».

Για τις συνθήκες που θ’ αντιμετωπίσει ο ΑΡΗΣ στην Φούτμπολ Λιγκ:

«Υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση στην Β΄ Εθνική. Είμαι της γνώμης ότι οι πολλές μεταγραφές θ’ αλλοιώσουν την ομάδα. Πιστεύω πως αν αξιολογηθεί σωστά ο κορμός, και γίνουν δυο τρεις πολύ καλές μεταγραφές, η ομάδα με την διοίκηση και τον κόσμο δίπλα της, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει. Δεν μου αρέσουν οι πολύ μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. δείτε όλες τις μεγάλες ομάδες που έχουν διακριθεί. Στηρίζονται πάνω σ’ έναν κορμό και σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Τις περισσότερες επιτυχίες στον ΑΡΗ, τις έφεραν παίκτες που προέρχονταν από τα «σπλάχνα» του ΑΡΗ. Φύγανε τόσοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του ΑΡΗ που δεν τους εκμεταλλεύτηκε ο σύλλογος».

Αν θα επιστρέψει από τη νέα σαιζόν στους πάγκους:

«Το καλοκαίρι θα επιστρέψω στην προπονητική. Το οικονομικό είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας, γιατί η κρίση έχει αγγίξει και τους προπονητές. Οι περισσότερες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα και οι προπονητές δεν πληρώνονται».

 

Προτεινόμενα Άρθρα