Μάχη για το Χρυσό Παπούτσι

από AllAboutARIS

Τρεις παίκτες βρίσκονται μαζί στην κορυφή

Την περσινή χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε χωρίς ιδιαίτερο άγχος το Χρυσό Παπούτσι για τέταρτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη σερί σεζόν, μετρώντας πέντε γκολ περισσότερα και 10 βαθμούς από τον 2ο Λιονέλ Μέσι. Οσο για τον τρίτο της παρέρας, ακολουθούσε από… χιλιόμετρα ο Σέρχιο Αγουέρο (26 γκολ, 52 β.).

Η φετινή μάχη ωστόσο είναι από τις πλέον αμφίρροπες των τελευταίων χρόνων, καθώς στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται αυτή τη στιγμή τρεις παίκτες. Εκτός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις του πίνακα των Ευρωπαίων σκόρερς τα τελευταία χρόνια, το Χρυσό Παπούτσι διεκδικούν με πολύ καλές πιθανότητες δύο ακόμα παίκτες από υποδεέστερα όμως πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα επίσης 30 γκολ, όπως ο Πορτογάλος έχουν κι ο Γκονσάλο Ιγουαΐν (Νάπολι), με τον Ζόνας (Μπενφίκα), που αγωνίζονται επίσης σε πρωταθλήματα με συντελεστή 2. 

Βέβαια ο άσος της Νάπολι έχει ένα σημαντικό ντεσαβαντάζ ότι πρόσφατα τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές κι έχει εκτίσει μόλις τη μία. Δηλαδή από τα έξι εναπομείνατα ματς των «παρτενοπέι», θα παίξει μόλις στα μισά. Από εκεί και πέρα στο… κατόπι τους βρίσκεται και ο Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) που μετράει 26 γκολ (52 β.), ενώ λιγότερες πιθανότητες έχει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου με 25 γκολ και 50 βαθμούς, αλλά έχει να δώσει ένα ματς λιγότερο από τους υπόλοιπους.

Προτεινόμενα Άρθρα