Κέρδισε… νοοτροπία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η άνοδος τελικά δεν σημαίνει και… χαλάρωση για τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, που παρουσιάστηκαν και χθες σοβαροί

Το παιχνίδι με τον Καμπανιακό ήταν το πρώτο αδιάφορο βαθμολογικά για τον ΑΡΗ, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να φύγει εύκολα από την Χαλάστρα με το υπέρ του 0-3. 

Η νίκη αυτή δεν αλλάζει κάτι στην βαθμολογική θέση της ομάδας από την στιγμή που πέτυχε μαθηματικά τον στόχο της ανόδου. Σίγουρα όμως έχει μία άλλη δική της σημασία, για αυτόν ακριβώς τον λόγο. 

Παρόλο που μιλάμε πλέον έναν ΑΡΗ που πέτυχε τον στόχο του και το υπόλοιπο της σεζόν απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, η ομάδα δεν έδειξε σημάδια χαλάρωσης και επέδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα όπως και ουσία στο παιχνίδι της, για να πάρει την νίκη απέναντι στον Καμπανιακό. 

Ο ΑΡΗΣ άλλωστε έχει στον πάγκο του έναν προπονητή πειαρχίας όπως ο Νίκο Αναστόπουλος, που δεν αφήνει την ομάδα του να χαλαρώσει, επιζητώντας την νίκη σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα αν υπάρχει ενδιαφέρον ή όχι. Με λίγα λόγια ο ΑΡΗΣ επέδειξε χθες την σωστή νοοτροπία μίας ομάδας που ναι μεν δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, έπαιξε όμως μόνο και μόνο για την αξιοπρέπεια της. Στοιχείο που ξεκινάει πρώτιστα από τον προπονητή της και… μεταδίδεται εν συνεχεία στους παίκτες, που θα προχωρήσουν με την ίδια φιλοσοφία στους τέσσερις αγώνες που απομένουν…

Προτεινόμενα Άρθρα