Χαλκιδική: Σπείρα νεαρών διέρρηξε 14 σπίτια και καταστήματα

από AllAboutARIS

Εννέα διαρρήξεις σε σπίτια καταστήματα και άλλους χώρους στην Χαλκιδική έκαναν ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 19χρονος Έλληνας ο οποίος έδρασε και μόνος του σε άλλες πέντε περιπτώσεις. Σε δυο από τις διαρρήξεις συμμετείχε και ένας 34χρονος Έλληνας.

Όλες οι κλοπές είχαν γίνει τους τελευταίους δυο μήνες στην ευρύτερη περιοχή του Πευκοχωρίου και οι δράστες εισέβαλαν στους στόχους τους παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα. Πολλά από τα αντικείμενα που έκλεψαν μαζί με διάφορα χρηματικά ποσά, μεταξύ των οποίων τηλεοράσεις και υπολογιστές, τα πούλησαν σε έναν 17χρονο Αλβανό.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Νέων Μουδανιών έφτασαν στην εξιχνίαση των συνολικά 14 διαρρήξεων από την ανάλυση του τρόπου δράσης των τριών νεαρών, η λεία των οποίων ξεπέρασε σε αξία τα 8.000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους και η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράση των μελών της σπείρας. Όμως, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Προτεινόμενα Άρθρα