«Οι κινήσεις για την νέα ΠΑΕ, θα γίνουν κανονικά»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι είπε για το Ρύσιο και την νέα ΠΑΕ ο νομικός του Θεόδωρου Καρυπίδη

Δύο με τρεις μήνες θα χρειαστεί να περιμένει ο ΑΡΗΣ για την υπόθεση του Ρυσίου, όπως τόνισε ο Αρης Μαστρογιάννης μετά την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Ο νομικός του Θεόδωρου Καρυπίδη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» και ανέλυσε τι σημαίνει η απόφαση του Ειρηνοδικείου για το Ρύσιο, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΑΡΗΣ στα τέλη Απριλίου, θα μπορεί να προχωρήσει κανονικά στην σύσταση της νέας ΠΑΕ. 

Για την απόφαση του δικαστηρίου: «Ναι, ήταν αναμενόμενη. Συνήθως τα δικαστήρια αποφασίζουν βάσει του Δημοσίου ή του ΙΚΑ. Εκεί περίπου ήταν και η πρόταση του ΙΚΑ».

Για το τι γίνεται στην περίπτωση που βρεθεί αγοραστής και αν θα πάρει τα βάρη που κουβαλάει το ακίνητο: «Οι εκκαθαριστές έκαναν μία αίτηση και αναμένουν μία απόφαση που είναι τυπική. Να προχωρήσουν δηλαδή στην εκποίηση. Πώληση δεν μπορεί να γίνει. Οταν ένα ακίνητο έχει βάρη 4 εκατ., δεν μπορεί να πωληθεί στα 1,2 εκατ. Για αυτό θα δοθεί μία άδεια στους εκκαθαριστές, να προχωρήσουν στην εκποίηση. Είναι μία δικονομική εξέλιξη. Θα πάνε βάσει των διατάξεων του πλειστηριασμού, για να εκποιηθεί το ακίνητο. Εκποιείται μία περιουσία και το τίμημα δεν αρκεί για τους δανειστές. Μπορεί να πωληθεί; Οχι. Οπότε οι εκκαθαριστές κάνουν μία τυπική αίτηση στο δικαστήριο και ζητούν μία συγκεκριμένη διαδικασία για να εκποιηθεί το ακίνητο. Περιμένουν την απόφαση, για να γίνει και η δημοσίευση. Η αίτηση έχει γίνει ήδη εδώ και 20-25 ημέρες. Μόλις είδαμε ότι συζητήθηκε η αίτηση, προνοήσαμε για αυτό, απλά σήμερα συζητήθηκε».

Για την διόρθωση της τιμής εκποίησης: «Επιδιώκουν οι εκκαθαριστές συγκεκριμένη διαδικασία. Αν δεν υπάρξουν πλειοδότες και την δεύτερη φορά, θα ζητήσουμε διόρθωση της τιμής. Ο ΑΡΗΣ είναι από τις λίγες ΠΑΕ, που έχουν ένα ακίνητο στην περιουσία τους και εκτιμήθηκε στα 1,2 εκατ. ευρώ».

Για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να προχωρήσει το θέμα του Ρυσίου: «Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε τρεις μήνες. Η ΠΑΕ μπορεί να γίνει. Ο αθλητικός σύλλογος μπορεί να προχωρήσει στις ενέργειες που πρέπει για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ. Και απ’ ό,τι με είπε ο κ. Ψηφίδης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στα τέλη Απριλίου. Αυτά γίνονται. Το νομικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα, δίνει τη δυνατότητα να ιδρυθεί νέα ΠΑΕ. Εμείς όμως προχωράμε την εκκαθάριση, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με την νέα εταιρία».

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που θα παραδώσει αύριο στον κ. Κοντονή η νομοπαρασκευαστική επιτροπή: «Από την στιγμή που παραδίδουν αύριο το νέο νομοσχέδιο, θα δούμε τι αναφέρει και ανάλογα με αυτό θα πράξουμε».

Για την ΕΕΑ και την στάση της απέναντι στον ΑΡΗ: «Δεν νομίζω η ΕΕΑ ότι ήξερε ακριβώς τα θέματα του ΑΡΗ. Θέλει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προστασίας του Δημοσίου και των αθλητών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί πρόσφορο έδαφος στην υπόθεση του ΑΡΗ. Ο ΑΣ στις επόμενες 30 ημέρες, θα μπορεί να προχωρήσει στην ίδρυση νέας εταιρίας. Μετά το επόμενο στάδιο είναι να πάρουμε αριθμό από το ΓΕΜΗ. Εκεί υπάρχει η γνωμάτευση του κ. Παπαλάκη. Ο κ. Παπαλάκης δεν ήξερε ότι έχουμε ακίνητα».

Για την απεμπλοκή του Καρυπίδη από την Βέροια: «Εχουν δρομολογηθεί όλα. Πριν αναλάβει πλήρως τον ΑΡΗ, θα έχει τελειώσει το θέμα. Εχουν γνώση οι φύλακες».

Προτεινόμενα Άρθρα