Περιμένοντας ΕΣΑΚΕ και… Πολιτεία

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Θεσσαλονίκη μπήκε σε καθεστώς lockdown, ο ΑΡΗΣ… ξεσπιτώθηκε και σήμερα (31/10) αναμένεται να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τον προγραμματισμένο για αύριο (01/11) αγώνα με τον Ηρακλή.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ κατέθεσε χθες (30/10) αίτημα για αναβολή του αγώνα, επικαλούμενη το άρθρο για τους αγώνες που είναι να διεξαχθούν σε πόλεις με lockdown. Το κλείσιμο των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης άφησε τον ΑΡΗ χωρίς γήπεδο και η μετάθεση της εξαγγελίας των μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από χθες για σήμερα, δημιουργεί τον κίνδυνο να παίξει ο ΑΡΗΣ στο ντέρμπι, εφόσον αυτό διεξαχθεί, χωρίς δύο μέρες προπονήσεων και δη τις τελευταίες πριν το ματς. Τα κλειστά γήπεδα… έκλεισαν και ήταν αδύνατο να βρεθεί άλλο γήπεδο για προετοιμασία.

Ο ΕΣΑΚΕ έχει στα χέρια του το αίτημα του ΑΡΗ, όμως λογικά οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης θα προλάβουν την απόφασή του. Σε περίπτωση που ανακοινωθεί ότι δε θα γίνουν αγώνες πρωταθλημάτων τουλάχιστον σε κλειστά γήπεδα, πολύ κουβέντα για το τίποτα. Αν, όμως, δοθεί το “πράσινο φως” από την Πολιτεία για την Basket League, είναι στο χέρι της διοργανώτριας αρχής αν θα δεχτεί το αίτημα του ΑΡΗ.

Υπάρχει και το “σενάριο” να απορριφθεί το αίτημα του ΑΡΗ από τον ΕΣΑΚΕ, αλλά να δοθεί το ΟΚ από την Κυβέρνηση για τους αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη θα έχει την ευκαιρία τουλάχιστον να προπονηθεί αύριο, αφού σ’ αυτήν την περίπτωση θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για την τέλεση του αγώνα (και κατ’ επέκταση των προπονήσεων). Αρκεί αυτό να γίνει… σχετικά νωρίς, ειδάλλως ο ΑΡΗΣ θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα αναγκαστεί να δώσει αγώνα μην μπορώντας να προπονηθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα