Νίκησε η ανθρωπιά, το μπάσκετ και οι… δημοσιογράφοι!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δίπλα στους πρόσφυγες οι βετεράνοι, δημοσιογράφοι και πολλοί ακόμα

Στους αγώνες για τη στήριξη των προσφύγων που έγιναν στη Μίκρα, ξεκάθαρος νικητής ήταν η ανθρωπιά. Μεγάλη η συμμετοχή, ακόμη μεγαλύτερη η προθυμία. Στους αγώνες για την στήριξη των προσφύγων οι Έλληνες Βετεράνοι, φίλοι του μπάσκετ όπως οι Γ.Σερβετάς, Χ.Κιούσης από τους «Ράδιο Αρβύλα», οι εργαζόμενοι και οι σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι δημοσιογράφοι της πόλης, αλλά και απλοί φίλαθλοι, έδωσαν, όλοι μαζί, τον καλύτερό τους εαυτό. Και μπόρεσαν να γεμίσουν κι ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης που έφυγε ήδη προς Ειδομένη. Και θα γεμίσουν κι άλλα, γιατί αυτή η πρωτοβουλία δεν σταματά εδώ.

Η διπλή αυτή μπασκετική συνάντηση λειτούργησε θετικά στο να ξυπνήσουν για ακόμη μία φορά όμορφες μπασκετικές αναμνήσεις. Αλλά και να γίνουν και ωραίοι αγώνες, με πρωταγωνιστές τους πιο νέους και ζωηρούς Λάζαρο Παπαδόπουλο, Νίκο Χατζηβρέττα, Νίκο Κούβελα, Γιώργο Μπαλογιάννη και άλλους, που έκαναν τα καλάθια να… αναστενάξουν. Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκπληκτική η παρουσία της ομάδας των Δημοσιογράφων, που άγγιξαν τη νίκη και απέσυραν στο τέλος, χάριν αθλητικού ευ αγωνίζεσθαι την… ένστασή τους κατά του 74-76 των Βετεράνων, που χρησιμοποίησαν εν ενεργεία παίκτη!

Ήταν όμως οι νικητές… ηθικά, μια και ήταν μόλις 8 τον αριθμό, αλλά εύψυχοι και… εύστοχοι, ακόμη και σε buzzer beater! Δεν ήταν όμως αρκετά ψηλοί για να σταματήσουν το 2.12 Παπαδόπουλο και τον 2.06 Κούβελα, που έκαναν ό,τι ήθελαν κάτω απ’ τα καλάθια, παίζοντας συνεχώς high-low, ενώ οι Βετεράνοι πίεζαν σε όλο το γήπεδο απ’ την αρχή του αγώνα μια ομάδα με οκτώ παίκτες!

Εκπληκτική παρουσία από τους Αυγέρη, Παπασιώπη, Μιχαλίτσιο, πολύ καλοί Σακισλόγλου, Παραπονιάρης, βοήθησαν Φελάνης, Τσορμπατζόγλου, Κούσης, άψογη η διαιτησία της Μαρίας Αργυρού – σαν να μην πέρασε μια μέρα – και του Λουκά Μυλόπουλου! Από τους Βετεράνους, Παπαδόπουλος – Κούβελας – Γιαννόπουλος – Χρονόπουλος αλλά και ο Κιούσης των «Ράδιο Αρβύλα», ξεχώρισαν, τη στιγμή που όλοι κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα για το πάθος τους.

Στα αξιοσημείωτα η αλλαγή… τριών προπονητών στους Βετεράνους, υπό το βάρος της ήττας από τους 8 δημοσιογράφους, την ώρα του αγώνα, η επικράτηση του Αυγέρη στην μονομαχία των σκόρερ με τον Σάββα Ηλιάδη, το buzzer beater του Παπασιώπη από το κέντρο του γηπέδου με κανονικό σουτ και η άψογη καθοδήγηση των Δημοσιογράφων από το ιστορικό δίδυμο της μπασκετογραφίας της πόλης, Πάρι Καλημερίδη και Χρήστου Σαμαρά, ενώ στον πάγκο καθόταν έτοιμος να μπει και ο Στέλιος Συμεωνίδης!

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 76
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 74

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αργυρού-Μυλόπουλος
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-23, 28-35, 45-54, 76-74

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ (Γαλάνης) Κουβελας Ν. 22, Λιάπης 3(1), Κουματσιώτης 3(1), Ηλιάδης 2, Τριγκώνης, Σερβετάς, Χρονόπουλος 10, Μπακογλίδης, Γιαννόπουλος 10, Παπαδόπουλος 16, Μπαλογιάννης 4, Κιούσης 6, Κούβελας Δ..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: (Καλημερίδης-Σαμαράς) Μιχαλίτσιος 10(2), Φελάνης, Παραπονιάρης 5(1), Τσορμπατζόγλου, Σακισλόγλου 4, Αυγέρης 28(4), Κούσης, Παπασιώπης 27(2).

Πηγή: basketplus.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα