Πλέι οφ και υποβιβασμός

από AllAboutARIS

Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α1 ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, όσον αφορά την δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει την Καβάλα στην Α2 και την τελευταία θέση για τα πλέι οφ.

Από τα αποτελέσματα του Σαββάτου (2/4) για την 25η αγωνιστική έκλεισαν κάποια μέτωπα και κάποια άλλα έμειναν ανοικτά. Η νίκη του Άρη στο Ρέθυμνο έδωσε και τυπικά στους «κίτρινους» την τρίτη θέση, ακόμα κι αν η ΑΕΚ κάνει το 2/2 και ο Άρης ηττηθεί από τον Κολοσσό.

Όσον αφορά τη μάχη των πλέι οφ, τρεις ομάδες εξασφάλισαν και μαθηματικά θέση στην οκτάδα (Κηφισιά, ΠΑΟΚ, Κολοσσός), ενώ μία θέση περιμένει… κάτοχο, με Ρέθυμνο (11-14), Απόλλωνα (9-15) και Λαύριο (9-16) να την διεκδικούν!

Η εξάδα
Η Κηφισιά με τη νίκη στη Ρόδο θα είναι 5η ή 6η στο φινάλε. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα είναι 5η με νίκη επί του Παναθηναϊκού ή ακόμα και με ήττα εφόσον ο ΠΑΟΚ ηττηθεί στην Καβάλα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει από 5ος έως και 7ος! Ο «δικέφαλος» θα πάρει την 5η θέση με νίκη στην Καβάλα και ήττα της Κηφισιάς, 6ος θα είναι σε περίπτωση νίκης της Κηφισιάς επί του Παναθηναϊκού, ενώ το μοναδικό σενάριο που τον… πετά εκτός εξάδας (και αντίστοιχα βγάζει 6ο τον Κολοσσό) είναι δική του ήττα, ήττα της Κηφισιάς και νίκη του Κολοσσού επί του Άρη, ώστε στην τριπλή ισοβαθμία (στο 12-13) η κατάταξη θα είναι: 5. Κηφισιά, 6. Κολοσσός, 7. ΠΑΟΚ.

Ο… τελευταίος για την οκτάδα
Οσο για την 8η και τελευταία θέση των πλέι οφ, το Ρέθυμνο θα την κατακτήσει ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων, εφόσον κάνει το… απίθανο και νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Σε περίπτωση ήττας, οι Κρητικοί περιμένουν ήττες

Λαύριο και Απόλλων… εποφθαλμιούν επίσης την 8η θέση. Οι Πατρινοί (εκκρεμεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα, 4/4 στην Πάτρα) αν νικήσουν στα Τρίκαλα θα μπουν στην οκτάδα με παράλληλη ήττα του Ρεθύμνου στο ΣΕΦ, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία (με +4), ενώ υπερτερούν και στην τριπλή ισοβαθμία μαζί με το Λαύριο (στο 10-16).

Το Λαύριο για να μπει στην οκτάδα χρειάζεται δική του νίκη στην Αμαλιάδα και ήττα του Ρεθύμνου, αλλά σε αυτή την περίπτωση όλα θα κριθούν στο συνολικό τους goal average, αφού υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια (1-1 νίκες με την ίδια διαφορά)! Αυτή τη στιγμή το Ρέθυμνο έχει -109 και το Λαύριο -115, κάτι που δείχνει πόσο ρευστά είναι τα πράγματα σε αυτή την ισοβαθμία!

Αρκαδικός ή Κόροιβος;
Αλλη μια σημαντική εκκρεμότητα αφορά την ομάδα που θα ακολουθήσει την Καβάλα στην Α2! Αρκαδικός (8-17) και Κόροιβος (7-18) θα παλέψουν ως το τέλος για να αποφύγουν την… γρουσούζικη 13η θέση!

Θυμίζουμε ότι στην ισοβαθμία των δύο ομάδων υπερτερεί ο Κόροιβος, καθώς παρά το 1-1 στις νίκες και την ισορροπία στις διαφορές, υπερτερεί με… μη αναστρέψιμη διαφορά στο goal average (-199 με -234 αντίστοιχα).

Ο Αρκαδικός με τη νίκη επί της Καβάλας είναι θεωρητικά σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο για να σιγουρέψει την παραμονή πρέπει να νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μπορεί να μείνει και με ήττα, αν ο Κόροιβος δε νικήσει το Λαύριο ή ακόμα και με νίκη του Κόροιβου, αν την ίδια στιγμή τα Τρίκαλα χάσουν από τον Απόλλωνα!

Τότε προκύπτει τριπλή ισοβαθμία Τρίκαλα, Αρκαδικού, Κόροιβου στο 8-17 από την οποία πέφτει ο Κόροιβος εξαιτίας των δύο ηττών από τα Τρίκαλα!

Ο Κόροιβος για να σωθεί πρέπει να νικήσει το Λαύριο και περιμένει ήττα του Αρκαδικού στο ΟΑΚΑ, αλλά και νίκη των Τρικάλων, ώστε στην απλή ισοβαθμία να… ρίξει τον Αρκαδικό!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25 αγώνες)
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 23-1*

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 23-1*

3. ΑΡΗΣ 19-6

4. ΑΕΚ 17-7*

5. ΚΗΦΙΣΙΑ 12-13

6. ΠΑΟΚ 12-13

7. ΚΟΛΟΣΣΟΣ 11-14

8. ΡΕΘΥΜΝΟ 10-15

————–

9. ΛΑΥΡΙΟ 9-16

10. ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 8-17

11. ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 9-15*

12. ΤΡΙΚΑΛΑ 8-17

—————

13. ΚΟΡΟΙΒΟΣ 7-18

14. ΚΑΒΑΛΑ 5-20

*Εχουν αγώνα λιγότερο (Απόλλων Π.-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ)

Η 26η (τελευταία) αγωνιστική (9/4)

Κηφισιά-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-Ρέθυμνο

Κόροιβος-Λαύριο

Τρίκαλα-Απόλλων Π.

ΑΕΚ-Αρκαδικός

Καβάλα-ΠΑΟΚ

Αρης-Κολοσσός Ρ.

Προτεινόμενα Άρθρα