Ώρα… clasico

από AllAboutARIS

Ουδεμία σημασία έχει ποια είναι η βαθμολογική διαφορά τους. Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ. Eίναι η ώρα για τo απόλυτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Είναι ιστορία, είναι το ποδόσφαιρο το ίδιο αυτό το παιχνίδι. Κάθε σεζόν με διαφορετικές συνθήκες, άλλους πρωταγωνιστές, αλλά πάντα την ίδια προσμονή από τους οπαδούς των δύο κορυφαίων του πλανήτη, αλλά και από τους εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους σε όλον τον κόσμο. Η Μπαρτσελόνα θέλει απόψε τη νίκη για να διευρύνει την διαφορά της από την δεύτερη της βαθμολογίας, Ατλέτικο, και ουσιαστικά να «σφραγίσει» τον τίτλο του πρωταθλητή. Το αποψινό είναι mes que un clasico για τους Καταλανούς. Η απώλεια του Γιόχαν Κρόιφ πριν από μερικές ημέρες «βαραίνει» συναισθηματικά παίκτες και οπαδούς. Όσοι αγωνιστούν θέλουν τη νίκη και για τον άνθρωπο που έκανε τη Μπαρτσελόνα αυτή που είναι σήμερα.

Η Ρεάλ θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι… τελειωμένη. Ακόμα κι αν το πρωτάθλημα χάθηκε, μια νίκησ κόντρα στη Μπαρτσελόνα είναι επίδειξη δύναμης. Οι Μαδριλένοι θέλουν να πάρουν και εκδίκηση για την… τεσσάρα του πρώτου γύρου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Θέλουν, αλλά μπορούν; 

Αγωνιστικά προβλήματα
Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ χαίρουν άκρας υγείας και αυτό είναι το βασικότερο για τον Λουίς Ενρίκε. Όχι, βέβαια, ότι δεν έχει τρόπο η Μπαρτσελόνα να καλύπτει τα κενά ακόμα και αυτών των τριών ποδοσφαιριστών. Εξάλλου, πέρυσι τον Νοέμβριο στη Μαδρίτη που έβαλαν τέσσερα, ο Μέσι δεν έπαιζε. Μπράβο στο τέρμα, Άλβες, Ματσεράνο, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα στην άμυνα, Ινιέστα, Μπουσκέτς και Ράκιτιτς στη μεσαία γραμμή συμπληρώνουν την ενδεκάδα. 4-3-3 η διάταξη με τον Μέσι να γυρίζει στο κέντρο για να κατεβάσει τη μπάλα. 

Στο μαδριλένικο στρατόπεδο, ο Βαράν είναι απώλεια της τελευταίας στιγμής για τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος είδε και τον Τόνι Κρόος να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τελευταία χθεσινή προπόνηση, αλλά ευτυχώς το καρδιοχτύπι δεν κράτησε πολύ και ο Γερμανός μπήκε στην αποστολή. Νάβας κάτω από την εστία, Ντανίλο, Ράμος, Πέπε και Μαρσέλο οι τέσσερις στην άμυνα, Κρόος, Κασεμίρο και Μόντριτς στο κέντρο και φυσικά μπροστά Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά. 

Που θα χτυπήσει τη Ρεάλ η Μπαρτσελόνα; 
Παρά το γεγονός ότι ο Κέιλορ Νάβας κάνει πολύ σεζόν, οι Μαδριλένοι έχουν δεχθεί τα περισσότερα γκολ σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας. Η άμυνα της «βασίλισσας» κάθε άλλο παρά… συμπαγής μπορεί να χαρακτηριστε, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τον Κασεμίρο, ο οποίος σε αντίθεση με τον Κρόος, δείχνει πως ακόμα δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση των μεγάλων παιχνιδιών.  

Πως μπορεί η Ρεάλ να πλήξει τη Μπαρτσελόνα; 
Αν έχουν κάποιο πρόβλημα φέτος οι Καταλανοί είναι κόντρα σε ομάδες που πιέζουν ψηλά φέρνοντας σε… δύσκολη θέση τον Μπουσκέτς. Επομένως, αυτός θα είναι ο πρωταχρικός στόχος των Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο με τον Γάλλο να προσπαθεί κυρίως να… ξεγελάσει τον αντίπαλό του. 

Η… αδυναμία του Μπουσκέτς αναγκάζει επίσης τους Ντάνι Άλβες και Ζόρντι Άλμπα να γυρίζουν πολλές φορές για να βοηθήσουν αντί να βγαίνουν μπροστά. Κι επίσης, όσο αστείο μπορεί να φαίνεται σε κάποιους, δεν γνωρίζει κανείς πως μπορεί να έχουν επηρεαστεί Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ από τα υπερατλαντικά ταξίδια που έκαναν για να επιστρέψουν στη Βαρκελώνη μετά τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. 

Οι… μάχες που θα κρίνουν το παιχνίδι

Μπέιλ – Ζόρντι Άλμπα
Ο αριστερός μπακ της Μπαρτσελόνα είναι ίσως ο αδύναμος κρίκος της ομάδας φέτος. Μπορεί να παρακολουθήσει τον Μπέιλ στα τρεξίματα, αλλά ο Ουαλός τον έχει στη δύναμη. Ο Μπέιλ βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά ο Άλμπα αντιμετώπισε πρόσφατα πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο και θα παίξει αναγκαστικά, καθώς δεν υπάρχει άλλος για τη θέση μετά τον τραυματισμό του Ματιέ. 

Σουάρες – Ράμος
Αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ο Ουρουγουανός έχει δηλώσει ότι ο αρχηγός της Ρεάλ είναι από τους πιο δύσκολους αμυντικούς που έχει αντιμετωπίσει. Στο τελευταίο clasico, πάντως, ο Σουάρες… εξαφάνισε τον Ράμος, ο οποίος δεν κάνει κακή σεζόν. 

Νεϊμάρ – Ντανίλο 
Ο Βραζιλιάνος της Μπαρτσελόνα επέστρεψε νωρίτερα στη βάση του, καθώς δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο παιχνίδι της «σελεσάο» για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. O Βραζιλιάνος της Ρεάλ έμεινε στον πάγκο, αλλά είχε κι αυτός να κάνει το ταξίδι των 12.000 μιλίων για την επιστροφή στην Ισπανία. Μήπως τελικά ο Ζιντάν προτιμήσει σε αυτή τη θέση τον Καρβαχάλ; Όποιος κι αν παίξει, μάλλον θα τα βρει σκούρα κόντρα στον Νεϊμάρ. 

Τι θα κάνουν Μέσι και Ρονάλντο; 
Καλές όλες οι αναλύσεις, αλλά το clasico τα τελευταία χρόναι έχει γίνει ακόμα πιο ξεχωριστό χάρη σε αυτούς τους δύο. Ο Πορτογάλος και ο Αργεντινός επιστρέφουν στην πριμέρα Ντιβιζιόν μετά τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Έκαναν την καλύτερη… προθέρμανση για την αναμέτρηση του «Καμπ Νου».  Ο Μέσι σκόραρε με πέναλτι στην αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ενώ ο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα στο φιλικό της Πορτογαλίας με το Βέλγιο.

Αυτό το τέρμα που σημείωσε ο Μέσι, μάλιστα, ήταν το 50ο του με την «μπιανκοσελέστε» και συνολικά το 499ο της καριέρας του! Άλλο ένα και έφτασε τα 500, τα οποία ξεπέρασε πριν από μερικούς μήνες ο Ρονάλντο. Το θέμα τώρα είναι ποιος θα σκοράρει το Σάββατο; Μήπως το βάλει ο Ρονάλντο, καθώς δεν αποκλείεται αυτό να είναι το τελευταίο clasico της καριέρας του, αν λάβουμε υπόψη τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από τη Ρεάλ στο τέλος της σεζόν; Ο Πορτογάλος έχει καλά στατιστικά κόντρα στη Μπαρτσελόνα, έχει πετύχει 15 γκολ σε clasico και μάλιστα τα εννέα από αυτά μέσα στο «Καμπ Νου». Από την άλλη ο Μέσι, έχει βρει δίχτυα 15 φορές και τις 10 από αυτές στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Θυμηθείτε την τεσσάρα του πρώτου γύρου με τη Μπαρτσελόνα να επικρατεί κατά κράτος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Προτεινόμενα Άρθρα