«Ο ΑΡΗΣ δικαιούται ένα καινούργιο γήπεδο»

από AllAboutARIS

«Ο ΑΡΗΣ είναι από τις λίγες ομάδες που έχει τόσο μεγάλο μπασκετικό κοινό»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero107.4FM φιλοξενήθηκε ο βετεράνος του ΑΡΗ και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΚΑΣΘ,Νίκος Ζεϊμπέκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον κόσμο χθες στο γήπεδο

«Ο ΑΡΗΣ είναι από τις λίγες ομάδες που έχει τόσο μεγάλο μπασκετικό κοινό, το γήπεδο ήταν γεμάτο και τα παλιά χρόνια στο μπάσκετ όπως ήταν και το ποδόσφαιρο και φαίνεται ότι το Παλέ για τον ΑΡΗ είναι μικρό και φαίνεται ακόμη μικρότερο όταν η ομάδα κάνει καλή πορεία όπως φέτος. Όσο για το γήπεδο δεν μπορεί να επεκταθεί γιατί οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και είναι στην διάθεση του κύριου Λάσκαρη που είναι επενδυτής και κατά πόσο μακροπρόθεσμα θέλει να δει την ομάδα του ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ δικαιούται ένα γήπεδο στο μπάσκετ, συμφωνείτε;

«Ο ΑΡΗΣ δικαιούται ένα καινούργιο γήπεδο. Ο κύριος Λάσκαρης είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας ορεξάτος άνθρωπος, έξυπνος και πιστεύω ότι το βλέπει σωστά και μην ξεχνάμε και ότι οι ομάδες πλέον είναι επιχειρήσεις, θέλει και υποδομή, θέλει και επένδυση και σίγουρα κάποιο μπάτζετ. Δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα  ούτε χθες ούτε αύριο, θέλει βήμα βήμα, 2-3 χρόνια με σωστό χτίσιμο  και σωστή επιλογή παιχτών για να κάνεις χρόνο με το χρόνο το παραπάνω βήμα.»

 Για τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

«Ο ΑΡΗΣ για να κερδίσει τον Ολυμπιακό, μπορεί μόνο έτσι χωρίς δηλαδή να ανοίξει το παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο βάθος στο πάγκο του ο Ολυμπιακός και έχει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές.»

 Για τους έλληνες του Ολυμπιακού

«Αυτό είναι όταν λέμε ότι έχεις επιλογές ο Πρίντεζης ήταν εύστοχος στο τέλος, ο Παπανικολάου στα τελευταία λεπτά, ο Σπανούλης τους κράτησε όρθιους στο πρώτο ημίχρονο. Όταν έχεις τέτοιο βάθος μπορείς να αναπληρώσεις την κακή μέρα κάποιου παίχτη με κάποιον άλλο. Για την διαιτησία τώρα  και τα φάουλ, ο Ολυμπαικός όπως και στην Ευρωλίγκα παίζει πάντα στο όριο το φάουλ κάτι που έκανε και χθες και ο ΑΡΗΑΣ ο οποίος έπαιξε πολύ καλή άμυνα. Εντάξει  εννοείτε  πήρε κάποια σφυρίγματα όλοι τα είδαμε και μέσω της τεχνολογίας αλλά αυτός είναι ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός γενικά, στο όριο των φάουλ. Αλλά όταν έχεις τόσους παίκτες μπορείς να παίξεις έτσι και να δίνεις φάουλ.»

Για τα κέρδη του ΑΡΗ από την αναμέτρηση

«Όποιος είναι Αρειανός ξέρει. Όταν στα μικρά παιχνίδια και όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά τα προηγούμενα χρόνια μάζευε 3000 κόσμο, τώρα είναι φυσικό να μαζεύει 7000-8000 κόσμο.»

Για την ατμόσφαιρα

«Ήταν εξαιρετική αλλά πρέπει να φύγει το δίχτυ. Δεν υπάρχει σε άλλο γήπεδο 8.000 κόσμος αν φωνάζει ένα σύνθημα με τα χέρια ψηλά και για αυτήν την ατμόσφαιρα σε ζητάνε στο Τσάμπιονς Λίγκ και την Ευρωλίγκα αλλά επαναλαμβάνω ότι πρέπει να φύγει το δίχτυ. Είμαστε όντως λίγο θερμοί, λίγο πικραμένοι σαν Αρειανοί, λίγο ταλαιπωρημένοι αλλά δεν νομίζω να θέλει κανείς να κάνει κάτι που θα πάει την ομάδα πίσω. Με το να πετάξουμε ένα μπουκάλι ή κάτι παρόμοιο» .

Για την συμπεριφορά του κόσμου

«Ναι χθες δεν έγινε το παραμικρό ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Έτσι πρέπει να είναι το γήπεδο και να μην υπάρχει και το δίχτυ.»

Για την ομιλία Λάσκαρη στα αποδυτήρια

«Συμφωνώ μαζί του. Δεν μπορούμε να σταθούμε στην διαιτησία και είναι κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα διατυμπανίζουμε. Αν κοιτάμε όλα τα λάθη της διαιτησίας, μπορεί αύριο το λάθος να είναι υπέρ μας, δεν είναι λύση να καθόμαστε και να μοιρολογούμε για τα λάθη αυτά . Ξες ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει έτσι στο όριο του φάουλ δεν μπορείς να κάνεις κάτι από το να παίξεις και εσύ έτσι, μόνο έτσι μπορείς να ανταπεξέλθεις.»

Για το έξτρα παίκτη ψηλό που ίσως χρειάζεται ο ΑΡΗΣ

«Όντως χρειαζόμαστε και ένα δεύτερο ψηλό. Έχουμε πολύ καλή περιφέρεια αλλά δεν έχουμε έναν δεύτερο παίχτη πλάτης  για να περάσουμε τη μπάλα μέσα να βάλουμε μερικού πόντους να πάρουμε μερικά φάουλ. Με τέτοιες ομάδες όπως είναι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι η αλήθεια ότι έχει πρόβλημα ενώ όταν έχεις ένα ψηλό και μπορεί να κόψει μέσα με ένα σκληρό σκριν μέσα, θα πάρει θετικά ο ΑΡΗΣ»

Για το τάιμινγκ της μεταγραφής

«Πιστεύω ότι ο Πρίφτης το ξέρει και έχει επιληφθεί και εισπράττω δεν ήθελε να το κάνεις ως τώρα λόγω του κλίματος, αφού ήξερε ότι είτε έτσι είτε αλλιώς θα τερματίσω τρίτος, ας κάνω την κίνηση στο σωστό σημείο, όταν δηλαδή θα πάω να κάνω την υπέρβαση.»

 Για τις εκλογές της ΕΚΑΣΘ

«Οι εκλογές είναι στις 14 του μηνός. Οι άνθρωποι που είναι στην ΕΚΑΣΘ που είναι παλιοί μου το πρότειναν γιατί ξέρουν την αγάπη μου για το μπάσκετ, καθώς και γιατί η εικόνα στα γήπεδα του μπάσκετ γίνεται ολοένα και χειρότερη. Αρχίσαμε έτσι δειλά δειλά αλλά τώρα οι συναντήσεις όλο και εντείνονται και το βλέπουμε πιο ζεστά το θέμα. Είναι ο χώρος μου το μπάσκετ, είμαι 40 χρόνια σε αυτόν, οπότε δεν μπορώ να μείνω από έξω από αυτό το κάλεσμα για να βοηθήσω.»

Για το συνδυασμό του για τις εκλογές

«Είμαστε εγώ, ο Λυκουράκης Χρήστος, ο Γιαννόπουλος, ο Γρηγοριάδης ο Παύλος, ο Στέφανος  ο Νικολαϊδης, ο Οικονόμου ο Γιώργος, ο Αποστολάκος ο Γιώργος, είμαστε αρκετοί και θα ανακοινωθούμε όλοι αύριο αφού έχουμε συνέντευξη τύπου στις 12 η ώρα στο Παλέ  και θα ανακοινώσουμε και το πρόγραμμα μας. Είμαστε όλοι άνθρωποι του μπάσκετ, νέοι, ορεξάτοι , θέλουμε να βοηθήσουμε, θέλουμε να λειτουργήσει η Ένωση καλύτερα, το πρωτάθλημα καλύτερα, τα σωματεία καλύτερα και αν μη τι άλλο θα κάνουμε λάθη αλλά θέλουμε να προσπαθήσουμε και δεν θα μείνουμε στην αδράνεια που υπάρχει αυτή την στιγμή που πηγαίνει με αυτόματο πιλότο. »

«Θα δώσομε ένα νέο αέρα, ένα νέο οραματισμό στο αναπτυξιακό, να λειτουργήσουν οι ομάδες καλυτέρα, να δούμε τα προβλήματα των ομάδων από πιο κοντά. Δεν είναι μόνο θεωρία όλα αυτά, θέλουν και πράξεις. Συμμετέχουν 165 σωματεία αφού δεν είναι μόνο από την Θεσσαλονίκη αλλά και από την περιφέρεια. Αυτός ο συνδυασμός που είναι επικεφαλής είναι εδώ και 16 χρόνια, έχουν κάνει τον κύκλο τους πρόσφεραν αυτά που ήταν να προσφέρουν, τώρα πρέπει να δει ο κόσμος κάτι νέο και αν δεν μπορούμε εμείς ας έρθει κάποιος πιο ικανός από εμάς. Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας είναι θέμα αν είσαι παραγωγικός και αν φρεσκάρεις τον συνδυασμό και φαίνεται ότι τώρα τα πράγματα έχουν ατονήσει πάρα πολύ και είναι και αυτό που λαμβάνουμε από τα σωματεία.»

Προτεινόμενα Άρθρα