Βάλτε… ΑΡΗΣ αντί του ΟΦΗ

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Όπου γράφει ΟΦΗ, αλλάξτε το με ΑΡΗ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ο κ. Καρυπίδης να κάνει ότι πρέπει. Είναι όμως ενδεικτικό για τα…κίνητρα ορισμένων.

Το παρακάτω κείμενο δεν γρΆφτηκε για τον ΑΡΗ. Δεν έχει να κάνει με Καρυπίδη, δεν έχει μέσα Σκόρδα ή Κόντη. Αναφέρεται στο τι συμβαίνει στην Κρήτη με ΜΜΕ και…ΜΜΕ που ασχολούνται με τον ΟΦΗ. Διαβάστε το και όπου υπάρχει η λέξη ΟΦΗ, βάλτε ΑΡΗΣ. Για τα μέσα ενημέρωσης βάλτε όποιο εσείς θεωρείτε ότι στην Θεσσαλονίκη κάνει ότι ορισμένοι για τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ο κ. Καρυπίδης να κάνει ότι πρέπει. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βάλουν τρικλοποδιές ή…ερμηνεύυν τους νόμους όπως θέλουν. Άλλο αυτό και άλλο η αντιμετώπιση από ΜΜΕ που ως στόοχ έχουν να κλείσουν τα…παραθυράκια του νόμου με συνεχείς αρνητικές δημοσιοποιήσεις και ερμηνείες. Διαβάστε το κείμενο από το σάιτ στην Κρήτη και θα καταλάβετε. (σ.σ. απο το κείμενο έχουμε αφαιρέσει όσα αναγράφονταν για την υπόθεση με τον Ιάλυσο).
Τι ενώνει για όσους αναρωτιούνται ΑΡΗ και ΟΦΗ; Ότι είναι δυο ομάδες που δεν συμμετέχουν στην “συμμαχία” που έχει βαφτιστεί ως…εξυγίανση από τους χαλίφηδες που ονειρεύονται την θέση του Χαλίφη. Ακολουθεί το κείμενο από το mvpmagazine

“Εχει ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς τις «ειδήσεις» και τις «αποκλειστικές αποκαλύψεις» ορισμένων κάθε φορά που ο ΟΦΗ έχει ένα άτυχο αποτέλεσμα.

Το νέο «σίριαλ» που παίζεται τα τελευταία 24 ωρα μετά την «μπούρδα» την ένστασης, είναι η …νέα αποκάλυψη, για την «ταφόπλακα» (πόσο θέλουν να θάψουν τον ΟΦΗ κάποιοι, είναι να απορείς…) που βάζει στον ΟΦΗ (και τον Εργοτέλη) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Κοντονή, που είναι ακόμη σε διαβούλευση (!).

Σύμφωνα με «πληροφορίες» που επικαλούνται ορισμένοι, οι ΠΑΕ που οδηγήθηκαν σε εθελούσια αποχώρηση προκειμένου να πέσουν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και να σβηστούν τα χρέη τους, τελικά αυτά δεν θα διαγράφονται αλλά θα τις ακολουθούν όταν οι συγκεκριμένες ομάδες ξαναγίνουν ΠΑΕ!

Αρα –πάντα σύμφωνα με τους ειδήμονες- ο ΟΦΗ (και κατ’ επέκταση και ο Εργοτέλης), καταστρέφεται και πρέπει να ανοίξει μόνος του ένα λάκκο και να θαφτεί, πριν τον θάψουν κάποιοι άλλοι.

Είναι πραγματικά να απορείς, με πόση αφέλεια ορισμένοι δημοσιεύουν σκόπιμα όλες αυτές τις ανοησίες, οι οποίες στερούνται ασφαλώς οποιασδήποτε δημοσιογραφικής και νομικής έρευνας, αλλά το χειρότερο, είναι κατευθυνόμενες και –προφανώς-εξυπηρετούν κάποιους.

Θέλουν να σκορπίσουν τρόμο, να φέρουν αναστάτωση, να αποπροσανατολίσουν. Να δημιουργήσουν ανασφάλειες, ερωτήματα και ζητήματα, εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Και να μην θέλεις να είσαι καχύποπτος με όλα αυτά, αρχίζεις να αναρωτιέσαι.

Γιατί αν γίνει μια δημοσιεύση με κριτική, επιχειρήματα και περιεχόμενο, τότε σωστά να γίνει. Αλλά το να στηρίζεσαι σε δήθεν πληροφορίες και ανοησίες και ασυναρτησίες, τότε υπάρχει θέμα.

Για το θέμα των χρεών (νομοσχέδιο Κοντονή) η νομική υπηρεσία του ΟΦΗ, η οποία και το παρακολουθεί, αλλά  και το γνωρίζει πολύ καλά το ζήτημα αυτό από την υπόθεση και του -6 την οποία και κέρδισε πανηγυρικά, επισημαίνει πως στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ υπάρχει και σήμερα η επίμαχη διάταξη, η οποία και θα εφαρμοστεί από την περίοδο 2016-17. Η διάταξη αυτή αναφέρει ότι «οι ομάδες που επιλέγουν με δική τους θέληση να υποβιβαστούν σε εραστεχνική κατηγορία, θα κουβαλήσουν το 50% των χρεών, σε περίπτωση που ανέλθουν ξανά σε επαγγελματική κατηγορία».

Ο ΟΦΗ τόσο για τη διάταξη αυτή, όσο και για την υπόθεση του -6 δικαιώθηκε, επειδή η κάθε διάταξη αλλά ουσιαστικά και ο κάθε νόμος, δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, όταν εμπεριέχει επώδυνες συνέπειες.

Με λίγα λόγια, ακόμα και αν γίνει νόμος να ακολουθούν τις ομάδες τα χρέη όταν ξαναγίνουν ΠΑΕ, αυτό θα ισχύσει για τις ομάδες που ΜΕΤΑ την ψήφιση του εν λόγω νόμου, επιλέξουν κάτι τέτοιο και όχι για αυτές που έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες νωρίτερα όπως ο ΟΦΗ και ο Αρης, για παράδειγμα, αλλά και η ΑΕΚ-και άλλες ομάδες- παλαιότερα.

Ειδικότερα στην περίπτωση του ΟΦΗ, όπου μιλάμε για μια προχωρημένη εκκαθάριση της ΠΑΕ, η οποία είναι πλέον θέμα ημερών να ολοκληρωθεί, η «αναδρομικότητα» είναι το μεγάλο ατού του ΟΦΗ στην υπόθεση αυτή.

Αντίθετα, δεν μπορεί να πεί κανείς το ίδιο για τον Εργοτέλη, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την εκκαθάριση της ΠΑΕ, δεν έχει καμία απόφαση Γενικής Συνέλευσης για κάτι τέτοιο και όσο χάνει χρόνο για αυτές τις διαδικασίες, τόσο πιο εκτεθειμένος είναι τόσο για την επίμαχη διάταξη του ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ (για το 50% των χρεών), όσο και για το  νομοσχέδιο Κοντονή, το οποίο προσδιορίζεται ότι θα έρθει περά τα μέσα του Μαίου προς ψήφιση στη Βουλή”.

Προτεινόμενα Άρθρα