Συνελήφθη πριν από λίγο στο Άντερλεχτ ο τρίτος βομβιστής των χθεσινών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, Ναζίμ Λαχράουι.

Όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, ο Ναζίμ Λαχράουι συνελήφθη από τις βελγικές Αρχές στη γειτονιά του Άντερλεχτ 24 ώρες μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από τη βελγική Αστυνομία. 

Νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει μία πληροφορία που τον ήθελε να οδεύει προς Γερμανία, κάτι που τελικά δεν ισχύει από τη στιγμή που συνελήφθη στη βελγική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ναζίμ Λαχράουι συνδεόταν και με το μακελειό του Νοέμβρη στο Παρίσι, με τις Αρχές να τον αναζητούν μαζί με τον συνεργό του, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος και συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (18/3). 

Τον έψαχναν από το 2014! 

Όπως αναφέρουν τα βελγικά ΜΜΕ, από το 2014 είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Ναζίμ Λαχράουι αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να επιστρέψει στο Βέλγιο και να κυκλοφορεί ανενόχλητος.

Από τον Δεκέμβριο είχε συνδεθεί και με την επίθεση στο Παρίσι, ως Σουφιάν Καγιάλ, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως ήταν ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε. Το DNA του βρέθηκε σε κρησφύγετα των δραστών του Παρισιού, αλλά και σε εκρηκτικά.

Νέες πληροφορίες για τους αδερφούς καμικάζι-αυτοκτονίας

Οι δύο αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι αναγνωρίστηκαν ως μέλη της ομάδας που διέπραξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσαν σήμερα τα βελγικά ΜΜΕ χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα σημεία όπου οι καμικάζι ανατινάχθηκαν.

Το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, πάντως, μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250, αλλά διευκρίνισε ότι έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο, και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό, στο σταθμό Μάλμπεκ όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Προτεινόμενα Άρθρα