Η FIBA πάει στα δικαστήρια την Euroleague (pics)

από AllAboutARIS

Εκβιάζει τις λίγκες μέσω των επιστολών η Euroleague σύμφωνα με την FIBA

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της FIBA, η Euroleague εκβιάζει ανοικτά τις λίγκες, καθώς στις επιστολές που τους έχει στείλει το προηγούμενο διάστημα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, επισημαίνει πως «θα αποβληθείτε από την Euroleague, αν δεν δεσμευτείτε να οδηγήσετε τις κορυφαίες ομάδες σας στο Eurocup» προκειμένου να αποτρέψει τις ισχυρές ομάδες να πάνε στο νεοσύστατο Basketball Champions League!

Ετσι, για να αντιμετωπιστεί ο συγκεκριμένος εκβιασμός, η FIBA θα στείλει την Euroleague στα δικαστήρια, με την κόντρα να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Οπως επισημαίνεται στις καταγγελίες, η VTB League αποφάσισε να επιλέξει την Euroleague σε σχέση με την FIBA, εν τη απουσία της πλειψηφίας των εθνικών λιγκών-μελών της, υποκύπτοντας στον εκβιασμό της Euroleague, κάτι που συνέβη και με την Αδριατική Λίγκα!

Η Αδριατική αποφάσισε την Κυριακή (20/3) να επιλέξει την Euroleague με ψήφους 11-1, αλλά όπως καταγγέλεται από τις ομοσπονδίες Κροατίας και Σλοβενίας, η απόφαση ήταν προϊόν εκβιασμού, ενώ διαφωνούν με την τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης πως «οι εθνικές ομοσπονδίες υποστηρίζουν την απόφαση της Αδριατικής Λίγκας».

Εξάλλου, στην επιστολή του Τζόρντι Μπερτομέου προς τον γενικό γραμματέα της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νοβοσέλ από τις 29/2/2016 αναφέρεται μεταξύ άλλων πως για να δοθεί η έξτρα θέση στον πρωταθλητή της Αδριατικής στην Euroleague τη σεζόν 2016/2017, οι άλλες τρεις ομάδες των πλέι οφ της Λίγκας (2η, 3η και 4η) θα πρέπει να συμμετέχουν στο Eurocup και όχι σε άλλη διοργάνωση…

Προτεινόμενα Άρθρα