H μέρα που άλλαξαν… και πάλι όλα! (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι Μπουλς πάλευαν με νύχια και με δόντια για να μπουν στα playoffs, το MLB (αμερικανικό πρωτάθλημα baseball) είχε διακοπεί λόγω απεργίας των παικτών και έτσι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στην ιστορία αποφάσισε να επιστρέψει στο άθλημα για το οποίο… γεννήθηκε.

Ήταν 18 Μαρτίου του 1995 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν, μέσω του ατζέντη του, Ντέιβιντ Φοκ, ενημέρωσε άπαντες πως επρόκειτο να επιστρέψει στην ενεργό δράση έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια αποχής και η είδηση έγινε Νο.1 θέμα στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν το έκανε με κάποια μεγαλειώδη συνέντευξη τύπου ή κάποιο… ατέλειωτο γράμμα προς τους φίλους του ανά τον κόσμο. Ο Τζόρνταν επέλεξε τις δυο καταλληλότερες λέξεις προκειμένου να ενημερώσει άπαντες πως επιστρέφει και να προκαλέσει… τρόμο σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

«I’m back» έγραφε ίσως το συντομότερο δελτίου τύπου στην ιστορία του ΝΒΑ και ο Τζόρνταν γινόταν και πάλι «ταύρος».

Το πρώτο του παιχνίδι έλαβε χώρα μια ημέρα αργότερα, κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς.

Η επιστροφή και η είσοδος στα playoffs

Οι Μπουλς δυσκολεύονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή  και με ρεκόρ 31-31 δεν ήταν καν σίγουρο πως θα κατάφερναν να μπουν στα playoffs. 

Η επιστροφή του Τζόρνταν δεν συνοδεύθηκε με νίκη στην έδρα της Ιντιάνα, καθώς οι Μπουλς ηττήθηκαν στην παράταση με τον Τζόρνταν να έχει 19 πόντους με μόλις 7/28 προσπάθειες.

Παρόλα αυτά, η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Ο «Air» οδήγησε τους Μπουλς σε ρεκόρ 13-3 στα υπόλοιπα παιχνίδια και οι Μπουλς μπήκαν στα playoffs, όπου έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς της περιφέρειας. Εκεί, αποκλείστηκαν από τους Ορλάντο Μάτζικ με 4-2.

Μέχρι το δεύτερο παιχνίδι εκείνης της σειράς ο Τζόρνταν φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό 45 και όχι με το 23, το οποίο είχε αποσυρθεί από τους Μπουλς όταν ανακοίνωσε ότι θα αφήσει το μπάσκετ για το baseball.

Η απόφαση να ξαναφορέσει το 23 πάρθηκε μετά από μια δήλωση του Νικ Άντερσον που τόνισε πως ο Τζόρνταν με το 45 δεν ήταν το ίδιο… εκρηκτικός με τον Τζόρνταν που φορούσε το 23 μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Στο επόμενο ματς ο Τζόρνταν φόρεσε το 23, τελείωσε το παιχνίδι με 38 πόντους, αλλά οι Μπουλς τιμωρήθηκαν με συνολικά 60.000 δολάρια πρόστιμο για την αλλαγή αυτή.

Ο αποκλεισμός και η δήλωση-προειδοποίηση

Οι Μπουλς είχαν ίσως την χειρότερη post season της τελευταίας δεκαετίας μετά τον αποκλεισμό από το Ορλάντο, ωστόσο ο Τζόρνταν προειδοποίησε άπαντες μετά το τέλος της σεζόν πως οι Μπουλς δεν ήταν και τόσο μακριά από τον τίτλο.

«Δεν είμαστε τόσο μακριά», είχε πει και εκ του αποτελέσματος βγήκε αληθινός.

Τα τρία επόμενα χρόνια οι Μπουλς πήραν ισάριθμα πρωταθλήματα με τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του μπάσκετ να είναι ο πρωταγωνιστής, αλλάζοντας μια για πάντα το ΝΒΑ και γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία.

Πηγή: gazzetta.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα