Και η Σερβία στηρίζει FIBA

από AllAboutARIS

Το γνωστοποίησε μέσω επιστολής η Ομοσπονδία της χώρας

Άλλον έναν σύμμαχο βρήκε η FIBA για το Champions League του μπάσκετ, καθώς η ομοσπονδία της Σερβίας μέσω επιστολής της έκανε γνωστό πως οι ομάδες της χώρας θα συμμετέχουν στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Ωστόσο, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν όλοι οι σύλλογοι της Σερβίας, καθώς υπάρχουν και κάποιοι που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα και η οριστική απόφασή τους θα ανακοινωθεί την προσεχή Κυριακή (20/3).

Από ‘κει και πέρα, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο Ερυθρός Αστέρας επιθυμεί να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα, η Πάρτιζαν στο Eurocup και η Μέγκα Λεκς έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για το Champions League.

Η επιστολή της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ:

«Κύριε Μπάουμαν,

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας στηρίζει την ιδέα της FIBA για το Champions League, πιστεύοντας πως η ύπαρξη της διοργάνωσης βασίζεται μόνο σε αθλητικά κριτήρια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Οι ιδρυτικές ομάδες της Αδριατικής Λίγκας θα απαντήσουν στις προτάσεις της FIBA και της Ευρωλίγκας την Κυριακή, στις 20 Μαρτίου και έτσι δεν είναι δυνατόν να προδικάσουμε την απόφαση που θα πάρουν.

Σε σχέση με το παραπάνω, η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας εκφράζει την προθυμία των εκπροσώπων του σερβικού πρωταθλήματος να λάβουν μέρος στο FIBA Champions League βάσει των ποσοστώσεων που έχει ορίσει η FIBA για την περιοχή της Σερβίας».

Προτεινόμενα Άρθρα