Το νομοσχέδιο και οι…εξαιρέσεις

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ανοιχτά μάτια και αυτιά πρέπει να έχει η πλευρά Καρυπίδη μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη

Είναι βέβαιο ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το ζήτημα της εκκαθάρισης του ΑΡΗ ο κόσμος της ομάδας καθημερινά θα γίνεται δέκτης διάφορων επιτήδειων που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία του. Μέχρι και τα τελη Μαίου αυτό είναι αναπόφευκτο. Θα υπάρχει και οφείλει συνολικά ο ΑΡΗΣ ως οργανισμός να το αντιμετωπίσει.

Τις τελευταίες μέρες προέκυψαν διάφορα δημοσιεύματα από την Κρήτη για νομοσχέδιο-ταφόπλακα από τον Κοντωνή που θα καταδικάζει τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Ενώ οι αναφορές αφορούσαν κυρίως τον Εργοτέλη και σε δεύτερο βαθμό τον ΟΦΗ, φυσιολογικά στην Θεσσαλονίκη…κόλλησε και ο ΑΡΗΣ για να αρχίσουν και πάλι οι γνωστές συζητήσεις.

Είναι άραγε κάτι νέο αυτό το νομοσχέδιο; Οι προθέσεις της Πολιτείας; Οι τοποθετήσεις Κοντονη; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Είναι γνωστό σε όλους ότι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα  αναφέρεται ότι τα χρέη των ΠΑΕ οι οποίες αποχώρησαν από τις επαγγελματικές κατηγορίες την τελευταία διετία δεν θα διαγράφονται, αλλά θα επιστρέφουν μόλις οι ομάδες ξαναγίνουν επαγγελματικές.

Ο εκπρόσωπος του Εργοτέλη μάλιστα κ.Βρέντζος ανέφερε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με ανθρώπους του ΟΦΗ, του ΑΡΗ και του Ολυμπιακού Βόλου, ώστε να κινητοποιηθούν και να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο, για να μην ισχύσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τη φετινή χρονιά.

Είναι και αυτό κάτι καινούριο; ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ. Είναι γνωστό όπως επίσης είναι γνωστό και η δημόσια δέσμευση Κοντωνή, αλλά και τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Κούγιας πριν από λίγες μέρες ότι θα εξαιρούνται οι ομάδες που ήδη έχουν ξεκινήσει και έχουν φτάσει ως ένα συγκεκριμένο βαθμό την εκκαθάρισή τους.

Υπάρχει δημόσια δέσμευση Κοντωνή προς τους ανθρώπους του ΟΦΗ, αλλά και στις επαφές τους οι ιθύνοντες του ΑΡΗ έχουν τις ίδες διαβεβαιώσεις.

Αυτό δεν αποτελεί μόνο προιόν δικού μας ρεπορτάζ-το οποίο έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές- αλλά και των συναδέλφων στα Αθηναικά ΜΜΕ. ΠΧ το sentragoal αναφέρει:
“Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινίσουμε στο συγκεκριμένο σημείο ότι κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει για τον ΑΡΗ και τον ΟΦΗ, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διαμηνύει ότι θα υπάρχει ειδική διάταξη που θα εξαιρεί από τον παραπάνω νόμο τις ΠΑΕ που έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες της εκκαθάρισης”.

Αυτό που έχουμε να σημειώσουμε προς τον κόσμο του ΑΡΗ είναι να μην…τρελαίνεται ούτε προς την θετική ούτε προς την αρνητική κατεύθυνση με όσα διαβάζει γιατί πάρα πολύ απλά αυτός ο νόμος ακόμα δεν έχει βγει ουτε καν για διαβούλευση. Επομένως μπορούν να αφαιρεθούν ή να προστεθούν συγκεκριμένες διατάξεις.

Οι προφορικές δεσμεύσεις τόσο στους ανθρώπους του ΑΡΗ, όσο και της Λάρισας, αλλά και του ΟΦΗ αναφέρουν ότι αυτές οι ομάδες που ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες θα εξαιρούνται, καθώς ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ.

Ακόμα δηλαδή και αν δεν υπάρχει εξέλιξη στο διάστημα της δημόσιας διαβούλευσης θα μπορεί να διορθωθεί οτιδήποτε αρνητικό. Ο ΑΡΗΣ φυσικά δεν θα πρέπει να περιμένει ως τότε. Οι πληροφορίες λένε ότι όντως δεν περιμένει και έχουν γίνει οι απαιτούμενες κινήσεις. Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ωστόσο και οι συνεργάτες του ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

Το ζήτημα είναι στο νομοσχέδιο αυτές οοι υποσχέσεις ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΡΗΤΑ, ώστε να μην μπούμε στον κίνδυνο των ερμηνειών από την κάθε Μαρούπα στην κάθε ΕΕΑ.

Χωρίς λαικισμό και με σεβασμό στον κόσμο του ΑΡΗ- που εμφανέστατα στο βωμό των κλικ ή της δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων ορισμένοι δεν σέβονται- παραθέτουμε επακριβώς το πώς έχουν τα πράγματα σήμερα ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ προς την πλευρά του κ. Καρυπίδη να πράξει τα δέοντα ώστε η ομάδα να μην έχει το παραμικτό πρόβλημα, σημειώνοντας βέβαια για όσους στο παρελθόν έχουν δει τον ΑΡΗ να πλήττετατι από αλλαγές νόμων και ΚΑΠ, ότι αυτή την φορά δεν είναι μόνος του αφού στην ίδια θέση βρίσκονται Λάρισα και ΟΦΗ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εργοτέλης, Ολ. Βόλου και Ν. Βόλου είναι άλλες περιπτώσεις καθώς δεν έχουν ξεκινήσει την εκκαθάρισή τους και ίσως τα δημοσιεύματα των τελεταίων ημερών να εκπορεύονται από την ανάγκη και αυτών των ομάδων να…γλιτώσουν από τα χρέη του παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση ο ΑΡΗΣ οφείλει να έχει μάτια και αυτιά ανοικτά και να πράξει τα δέοντα. Με ενότητα, ηρεμία και στήριξη από τον κόσμο του ΑΡΗ, τα όποια προβλήματα προκύψουν σε αυτό το επίπεδο μπορούν να ξεπεραστούν. ΑΡΚΕΙ Ο κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΥΓ. Απαραίτητη σημείωση. Ο τωρινός νόμος δεν φράζει την άνοδο στον ΑΡΗ ή τον ΟΦΗ. Για να μην μπερδεύονται ορισμένοι με τις…εξαιρέσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα