To «tweet» της Μπάγερν που εξόργισε τη Γιουβέντους

από AllAboutARIS

Η αναμέτρηση που θα κρίνει ποια εκ των Μπάγερν ή Γιουβέντους θα συνεχίσει στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης διεξάγεται απόψε (21:45), οι Βαυαροί όμως φρόντισαν να «ανάψουν τα αίματα» αρκετές ώρες πριν από τη σέντρα.

Στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας του Μονάχου, η προαναγγελία του αποψινού αγώνα περιελάμβανε μία φωτογραφία του τερματοφύλακα των Γερμανών, Μάνουελ Νόιερ και από πάνω στα ιταλικά «QUI E’ LA FINE» που σημαίνει «Εδώ είναι το τέλος».

Συνοδεύεται μάλιστα από την εικόνα του «Alianz Arena», έδρα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, μπροστά στο οποίο σταματάνε οι γραμμές του τρένου με την ένδειξη «fino alla fine» («μέχρι το τέλος»), «μότο» της «Μεγάλης Κυρίας» στη προσπάθεια που κάνει για διάκριση στον θεσμό, με το «alla» να έχει διαγραφεί, αλλάζοντας το νόημα και δηλώνοντας το τέλος.

«Ο τερματικός σταθμός του Μονάχου» εξόργισε τους ανθρώπους της «Βέκια Σινιόρα» που θεώρησαν την ανάρτηση σαν έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό τους.

Στο ίδιο κλίμα με το «κλαμπ» και οι δηλώσεις του Τόμας Μίλερ. «Ολόκληρη η Γιούβε βρίσκεται στην άμυνα. Αν έχουμε φόβο; Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Μπαρτσελόνα».

Τη σημασία του αγώνα έδωσε να καταλάβουμε ο Φίλιπ Λαμ που, σε σαφώς πιο ήπιους τόνους από τον συμπαίκτη του, ανέφερε: «Αυτό είναι ένα παιχνίδι όλα ή τίποτα».

Η διοίκηση της Μπάγερν πέντε ώρες μετά την προσβλητική για το σύλλογο του Τορίνο, ανάρτηση ζήτησε επισήμως «συγγνώμη» τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προσβάλει τον σύλλογο του Πιεμόντε.

Η «ζημιά» όμως έχει ήδη γίνει και το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο.

Σε εθνικό ζήτημα έχουν αναγάγει στη γείτονα χώρα το παιχνίδι, φέρνοντας στο μυαλό το Μουντιάλ της Γερμανίας του 2006 όταν οι τότε διοργανωτές αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά με την Ιταλία, με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» να προκρίνεται στον τελικό.

Τότε είχε αποκαλυφθεί πως τα «πάντσερ», πριν τον αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων, είχαν τυπώσει μπλουζάκια που έγραφαν «Πρωταθλητές Κόσμου».

Κάτι ανάλογο ονειρεύονται να γίνει και το βράδυ στο Μόναχο, με τους Ιταλούς να θέλουν να αφήσουν «στα κρύα του λουτρού» τους Γερμανούς για μία ακόμα φορά.

Στα πρότυπα του NBA και του NFL

Όλα αυτά τη στιγμή που τα αφεντικά των δύο συλλόγων, Καρλ Χάιντς Ρουμνίγκε και Αντρέα Ανιέλι, είχαν συνάντηση στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας για να συζητήσουν για το «κοινό τους όραμα».

Ποιο είναι αυτό; Οι δύο παράγοντες είναι από τους πιο δραστήριους στο να δημιουργηθεί μία διοργάνωση που θα περιλαμβάνει αντί του Champions League,ένα στάνταρ γκρουπ ομάδων στα αμερικάνικα πρότυπα και θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα θεσμό.

Η νέα διοργάνωση θα είναι σε θέση να παρουσιαστεί στα επόμενα δύο χρόνια, το νούμερο θα είναι κλειστό και τα έσοδα που προβλέπονται για τις ομάδες αστρονομικά.

Μένει να φανεί αν θα είναι μία νέα φόρμουλα ή μία πραγματική επανάσταση.

Προτεινόμενα Άρθρα