ΑΡΗΣ… πέντε ταχυτήτων!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πρωταγωνιστής ο Καπνίδης με τρία γκολ

Ακάθεκτος συνεχίζει ο ΑΡΗΣ την πορεία του προς την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου. Οι «κίτρινοι» προσέφεραν γκολ και θέαμα στην νίκη τους με 5-1 επί της Κοζάνης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φτάνοντας τους 65 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Αντώνης Καπνίδης με τρία γκολ, ενώ από ένα πέτυχαν οι Κόκε και Ν’ Λουντούλου. 

Με Καζναφέρη στα μπακ

Ο Αναστόπουλος επέλεξε τελικά τον 28χρονο μέσο για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Τσουμάνη στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφήνοντας τον Μελισσά εκτός αποστολήςλόγω ενοχλήσεων της τελευταίας στιγμής. Βουτσιάς, Ιντζίδης και Σαμαράς ολοκλήρωσαν την αμυντική τετράδα, με τον Σιδεράκη να ξεκινάει και πάλι στο τέρμα. Ο Ρόβας επέστρεψε στην ενδεκάδα με παρτενέρ τον Καλογέρη στα χαφ, Ν’Λουντούλου-Ντούνης ήταν οι πλάγιοι επιθετικοί και ο Κόκε πήρε θέση πίσω από τον Αντώνη Καπνίδη.

Εκρηκτικό ξεκίνημα

Ο ΑΡΗΣ μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί με δύο γκολ στο πρώτο εξάλεπτο. Η αρχή έγινε στο 4′ με τον Κόκε, ο οποίος πήρε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι από τον Καζναφέρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρτζεβιτς. Δύο λεπτά αργότερα ο Βουτσιάς έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά για τον Καπνίδη, ο οποίος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Στο 8′ ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να τελειώσει από πολύ νωρίς με την υπόθεση νίκη, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ντούνη κατέληξε στο δοκάρι

Κατέβασε ταχύτητα, τον ξύπνησε η Κοζάνη

Οι παίκτες του Αναστόπουλου έδειξαν να επαναπαύονται στο υπέρ τους προβάδισμα και η Κοζάνη φρόντισε να τους θυμίσει ότι ο αγώνας δεν είχε τελειώσει ακόμα. Στο 17′ και σε μία αδράνεια της άμυνας, ο Γιάνης Τσικόπουλος βγήκε μόνος του απέναντι στον Σιδεράκη και αφού τον πέρασε μείωσε σε 2-1 για την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο… 15αρης Καπνίδης και ο ορεξάτος Ν’ Λουντούλου

Στο 33′ ο… δαίμονας Ν’ Λουντούλου μετά από φοβερή ενέργεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο Καπνίδης έκανε το 3-1 και πέτυχε το 15ο φετινό του γκολ. Την σκυτάλη πήρε ο Γάλλος στο 45′, όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Τζόρτζεβιτς σε σουτ το Κόκε, πήρε το ριμπάουντ και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα της Κοζάνης για το 4-1 του ημιχρόνου.

Πιο χαλαρός στην επανάληψη

Το σκορ που οικοδομήθηκε από το πρώτο μέρος, έδωσε στον ΑΡΗ την δυνατότητα να κατεβάσει ταχύτητες στο δεύτερο, ψάχνοντας όμως από την άλλη και ένα ακόμη γκολ. Το ίδιο βέβαια έκανε και ο Κοζάνη. Στο 54′ ο Πετράκος δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής και ο Σιδεράκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Διπλή μεγάλη φάση για Κοζάνη, το… κερασάκι ο Καπνίδης

Στο 81′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να μειώσουν στο σκορ, ο Σιδεράκης όμως είπε σε πρώτο χρόνο «όχι» στον Παπαδόπουλο και στην επαναφορά ο Ηλίας έστειλε την μπάλα άουτ. Το τελικό 5-1 ήρθε στο 85′ με μία ακόμη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καπνίδη, μετά την ανατροπή του Ντούνη στην περιοχή. Αυτό ήταν το 16ο γκολ του Καπνίδη στο φετινό πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις η Κοζάνη είχε δοκάρι με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου.  

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Καλογέρης, Σαμαράς (59΄Ντόγος), Ρόβας, Βουτσιάς, Ιντζίδης, Καζναφέρης, Ν΄Λουντούλου (64΄Κυβελίδης), Καπνίδης, Κόκε (46΄Πόι), Ντούνης

ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Παρασκευάς): Τζόρτζεβιτς, Ταχιάς, Ηλίας, Γιουβανέλης (71΄Ζαχαριούδης), Αλιατίδης, Η. Τσικόπουλος, Γ. Τσικόπουλος, Πετράκος, Παπαδόπουλος, Βουτσιώτης (85΄Παπανώτας), Χαματάϊ (60΄Τσαγκαλίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα