Μαξίμου: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Μουζάλα

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Τρόπο να γεφυρώσουν το θέμα που προκλήθηκε από την ατυχή δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναζητούν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα, ενώ το γραφείο Τύπου του υπουργού διευκρινίζει ότι ο τελευταίος δεν έχει υποβάλει παραίτηση.

Η δήλωση που προκάλεσε κραδασμούς

Όλα ξεκίνησαν από την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη γειτονική ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεοπτικής εκπομπής (ΣΚΑΪ).

Η αντίδραση του Πάνου Καμμένου ήταν άμεση: με ανάρτησή του στο twitter ζήτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού.

Προφανώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων -ο οποίος έχει τις γνωστές και συγκεκριμένες θέσεις του για τα εθνικά ζητήματα- υπολόγισε περισσότερο το ακροατήριο του κόμματός του και όχι τις ενδεχόμενες παρενέργειες που θα προκαλέσει η ανάρτησή του στη συνοχή της κυβέρνησης.

Σε σημερινές δηλώσεις του (Mega) o κ. Καμμένος επέμεινε στην άποψή του ότι ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες«, είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μίλησε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Είπε, επίσης, πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία ανέφερε ότι δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση περί λάθους και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

Και γνωστοποίησε ότι έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛΛ., Μανταλένας Παπαδοπούλου:

Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες» ούτε μία φορά.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο… Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας.

Προτεινόμενα Άρθρα