Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Βενγκέρ

από AllAboutARIS

Είκοσι χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Άρσεναλ, όλα δείχνουν πως ο κύκλος του στον πάγκο της αγγλικής ομάδας ολοκληρώθηκε.

Ήταν 1996. Ο Αλσατός ήταν 46 ετών όταν ανέλαβε τους «κανονιέρηδες». Είκοσι χρόνια μετά όλα δείχνουν πως ο κύκλος του στον πάγκο της αγγλικής ομάδας ολοκληρώθηκε. Ουδείς αμφισβητεί την προσφορά του, είναι εξάλλου αυτός που στα 130 χρόνια ιστορίας της Άρσεναλ την οδήγησε στην κατάκτηση των περισσότερων τίτλων: τρία πρωταθλήματα και έξι κύπελλα, μεταξύ άλλων.

Η Άρσεναλ αποκλείστηκε από τη Γουότφορντ στο Κύπελλο, είναι απίθανο να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ στο πρωτάθλημα. Οι οπαδοί απαιτούν πια την αποχώρηση του Βενγκέρ και άρχισαν πια τα σενάρια για τους πιθανούς διαδόχους του.

Ένας προπονητής που έχει πολλούς υποστηρικτές στο εσωτερικό του συλλόγου είναι ο Φρανκ ντε Μπουρ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο του Άγιαξ από το 2010 και έχει πάρει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήγματα στην Ολλανδό. Είναι νεαρός και μπορεί να γίνει ένας νέος Βενγκέρ. Aνάλογη περίπτωση είναι του Στιβ Μπουλντ, παλιού στόπερ της ομάδας και σημερινού βοηθού του Αλσατού. Ο Άγγλος ξέρει πολύ καλά τον σύλλογο και θεωρείται ιδανικός για την ιδανική μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Απλά δεν έχει δουλέψει ποτέ ως πρώτος προπονητής/ 

Σύμφωνα με την «Daily Mirror» οι άλλοι τρεις υποψήφιοι είναι ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Λϊβερπουλ πέρυσι τον Οκτώβριο, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος θα φύγει από τη Μάντσεστερ Σϊτι στο τέλος της σεζόν, αλλά και ο Ντιέγο Σιμεόνε, η περίπτωση του οποίου είναι φυσικά πιο περίπλοκη καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Προτεινόμενα Άρθρα