Ζήτημα επτά λεπτών…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καπνίδης και Ντούνης τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου

Την πορεία του προς την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου του συνεχίζει ο ΑΡΗΣ, φτάνοντας σε ακόμη μία νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στα τελευταία παιχνίδια. 

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στάθηκε όρθια στον βούρκο της Καλαμαριάς και επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0, φτάνοντας του 62 βαθμούς στο πρωτάθλημα και διατηρώντας το +13 από την 2η θέση, έχοντας μάλιστα και αγώνα λιγότερο από την Δόξα.

Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάστηκαν ένα επτάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο για να «κλειδώσουν» το τρίποντο, το οποίο ήρθε με την σφραγίδα των Καπνίδη (58′) και Ντούνη (65′).

Επιστροφή Ντούνη, Ν’ Λουντούλου αντί Πόι

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΑΡΗ με δύο νέα πρόσωπα, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Νέστο και συγκεκριμένα τους Ντούνης και Ν’ Λουντούλου που αγωνίστηκαν στις πλευρές. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σιδεράκης, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Γεωργιάδη, Σαμαρά, Ιντζίδη και Τσουμάνη. Καζναφέρης και Τάτος ήταν το δίδυμο στα χαφ και ο Καπνίδης στην κορυφή της επίθεσης και τον Κόκε λίγο πιο πίσω. 

Κακό θέαμα, μετρημένες ευκαιρίες

Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος έκανε πολύ δύσκολο το έργο των δύο ομάδων και κυρίως του ΑΡΗ. Παρόλα αυτά οι «κίτρινοι» είχαν μία-δύο καλές στιγμές να ανοίξουν το σκορ, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένες μπάλες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Στο 8′ ο ΑΡΗΣ λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα και μάλιστα από… πρώην παίκτη του. Ο Τάτος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Νταμαρλής έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, με τον Κωνσταντίνου να απομακρύνει δύσκολα στην αριστερή του γωνία. Τρία λεπτά αργότεραο Γεωργιάδης γέμισε στην περιοχή από τα δεξιά, ο Καπνίδης ήταν σωστά τοποθετημένος και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα. 

Επτά λεπτά, ήταν αρκετά

Το θέαμα δεν βελτιώθηκε στην επαναληψή, όπου όμως ο ΑΡΗΣ εκτός από φάσεις είχε και την ουσία στο παιχνίδι του, καθαρίζοντας με την νίκη σε διάστημα επτά λεπτών. 

Στο 58′ ο Κόκε με εκτέλεση φάουλ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Καπνίδη, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Κωνσταντίνου για το 0-1, πετυχαίνοντας παράλληλα το 13ο φετινό του τέρμα. Την σκυτάλη από τον 23χρονο επιθετικό πήρε στο 65′ ο Ντούνης, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφσε περιθώρα αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΑΡΗ και διαμόρφωσε παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα. 

Απόλλων Καλαμαριάς (Γιάννης Πολλαετίδης): Κωνσταντίνου, Μούχαλης, Τσαούσης, Νταμαρλής, Μωυσίδης, Γιαξής (63′ Γιαξής), Πάλλα, Τσουκάνης, Κανούλας, Γεωργίου (74′ Μήτσικας), Ευσταθίου

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Κόκε (76′ Μελισσάς), Τσουμάνης, Σαμαράς, Ιντζίδης, Καζναφέρης, Ν΄Λουντούλου (70′ Πόι), Καπνίδης (83′ Κυβελίδης), Τάτος, Ντούνης

Προτεινόμενα Άρθρα