Το τριπλό μέτωπο

από AllAboutARIS

Η περίεργη στάση εσχάτως της ΕΕΑ, η… γνωστή ΕΠΟ και ο άγνωστος Χ νέος αθλητικός νόμος.

Τα πράγματα για τον ΑΡΗ θα ήταν πολύ πιο απλά αν υπήρχε ένας τρόπος να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και για να διαγραφεί η παλιά ΠΑΕ από τα μητρώα του ΓΕΜΗ. Επειδή όμως λόγω του Ρυσίου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην έχει καταφέρει ο ΑΡΗΣ να περατώσει τη διαδικασία ως τον Αύγουστο, θα χρειαστεί να ξεπεράσει μια σειρά από συμπληγάδες ώστε να αγωνιστεί δίχως προβλήματα στη Football League αφού τότε δεν θα εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από ΕΕΑ, ΓΓΑ και ΕΠΟ.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά και ας προσπαθήσουμε να τα αποκωδικοποιήσουμε.

ΕΕΑ: Θα είναι η πρώτη που θα επιληφθεί χρονικά εφόσον η ΓΣ του ερασιτέχνη αποφασίσει τη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρείται δεδομένο ότι το ΓΕΜΗ θα ζητήσει την γνωμοδότηση της ΕΕΑ εφόσον δεν θα έχει ακόμη διαγραφεί η παλιά από τα μητρώα. Και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η επιτροπή, που εσχάτως κατά δήλωση της κ. Μαρούπα, διαφοροποιεί την θέση της όσον αφορά τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ και δηλώνει αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της.

ΕΠΟ: Είναι αυτή που χορηγεί άδεια στις ΠΑΕ ανάλογα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της και τα κριτήρια που ισχύουν για τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Το τοπίο είναι αρκετά θολό και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η εισήγηση της επιτροπής του κ. Δημητρίου εφόσον ο ΑΡΗΣ δεν έχει ολοκληρώσει την εκκαθάρισή του. Δεν αναφερόμαστε στα κριτήρια που ισχύουν για την Σούπερ Λιγκ αφού αυτά καθορίζονται από την ΟΥΕΦΑ.

ΓΓΑ: Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την ΓΓΑ και τον υπό διαμόρφωση νέο αθλητικό νόμο για το περιεχόμενο του οποίου στο κομμάτι που αφορά τους κίτρινους, δηλαδή της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ δεν υπάρχει σαφή εικόνα. Αν θα υπάρχει εξαίρεση ή όχι. Το μόνο που αφήνεται να εννοηθεί είναι ότι βρίσκεται στην τελική του ευθεία και ότι πιθανότατα ως το τέλος του μήνα θα τεθεί υπό διαβούλευση. Αν δηλαδή, υπάρχει πρόνοια και διαχωρίζονται οι ΠΑΕ που ξεκίνησαν από πέρσι την εκκαθάριση, λογικά καμία ΕΕΑ και ΕΠΟ δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΑΡΗ.

Όπως γίνεται αντιληπτό απαιτείται εγρήγορση και συντονισμένες κινήσεις από τον Θόδωρο Καρυπίδη και τους συνεργάτες του γιατί ο ΑΡΗΣ δεν αντέχει δεύτερη συνεχόμενη… σφαλιάρα, ειδικά όταν έχει καθαρίσει την άνοδο από τα μέσα της σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα