Ενημέρωση της FIBA στις χώρες της Αδριατικής Λίγκας

από AllAboutARIS

Πέντε από τις έξι ομοσπονδίες από τις οποίες προέρχονται οι ομάδες που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγα είχαν συνάντηση με αξιωματούχους της FIBA την περασμένη Δευτέρα.

Στη συνάντηση των ομοσπονδιών και του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, και του Εκτελεστικού Διευθυντή, Καμίλ Νόβακ, συζητήθηκε το μέλλον των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και ιδιαίτερα αυτές που συμμετέχουν οι ομάδες των Βαλκανίων.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Σεβίας και της Σλοβενίας, ενώ απουσίαζε εκπρόσωπος της Βοσνίας που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Οι ομοσπονδίες ενημερώθηκαν για το Champions League της FIBA που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι στις 21 Μαρτίου και θα ξεκινήσει την ερχόμενη σεζόν και εξέφρασαν το ενδιαφέρον να αποτελέσουν κομμάτι της διοργάνωσης.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της σερβικής ομοσπονδίας ενημέρωσαν για την προετοιμασία της χώρας τους να φιλοξενήσει ένα από τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά (4-9 Ιουλίου). Έτσι απομακρύνεται η κινδυνολογία από μερίδα του σερβικού Τύπου, που έκανε λόγο για απειλή αφαίρεσης της διοργάνωσης από τη Σερβία επειδή η Αδριατική Λίγκα δεν συντάχθηκε με τη FIBA στη διαμάχη της με την Ευρωλίγκα.

Προτεινόμενα Άρθρα