"Κλειδί" τα αμυντικά ριμπάουντ

από AllAboutARIS

Η… αχίλλειος πτέρνα του ΑΡΗ και το όπλο της Κηφισιάς.

Οι “κίτρινοι” ανεβάζουν ρυθμούς ενόψει του αγώνα με την Κηφισιά το ερχόμενο Σάββατο στο Ζηρίνειο με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Το έργο των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη δεν θα είναι εύκολο καθώς το παιχνίδι εγκυμονεί πολλές παγίδες.

Αρχικά, η Κηφισιά έχει στην έδρα της απολογισμό 6 νίκιες και 4 ήττες αλλά έχει κερδίσει στα 4 τελευταία της παιχνίδια στο Ζηρίνειο και η βαθμολογική της θέση δεν είναι τυχαία. Ο ΑΡΗΣ έχει δείξει ότι δεν επηρεάζεται από έδρες αλλά οποιοδήποτε κενό στην απόδοσή του και έλλειψη συγκέντρωσης μπορεί να του στοιχίσουν.

Ένα δεύτερο και ιδιαίτερο αγωνιστικό στοιχείο που χρεάζεται προσοχή είναι η μάχη των ριμπάουντ. Ο ΑΡΗΣ έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ σε ουκ ολίγους αγώνες τη φετινή σεζόν και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να συμβεί ξανά στον αγώνα του Σαββάτου. Η Κηφισιά είναι πρώτη στο πρωτάθλημα στην κατηγορία των επιθετικών ριμπάουντ και οι “κίτρινοι” δεν θα πρέπει να της δώσουν την ευκαιρία για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Ο παίκτης-κλειδί των γηπεδούχων δεν είναι άλλος από τον Ντάστιν Χογκ που είναι και ο πρώτος ριμπάουντερ της Basket League και μέσα στους 3 κορυφαίους στο συστημα αξιολόγησης. Η εξουδετέρωσή του από την άμυνα του ΑΡΗ θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες των “κιτρίνων” να φύγουν από το Ζηρίνειο με το διπλό.

Προτεινόμενα Άρθρα