Λεφτά υπάρχουν

από AllAboutARIS

Η εμπιστοσύνη που τρέφουν οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ προς τον προπονητή της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ, άλλα και τα καλά οικονομικά αποτελέσματα του συλλόγου, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του προϋπολογισμού ενόψει των καλοκαιρινών μετεγγραφών στα 100 εκατ. λίρες (130 εκατ. ευρώ).

Οι διοικούντες το Fenway Sports Group, την αμερικανική εταιρεία που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τηςΛίβερπουλ, φέρονται από βρετανικά δημοσιεύματα έτοιμοι να ανάψουν το πράσινο φως για την παραχώρηση ενός πολύ μεγάλου ποσού για την απόκτηση ποδοσφαιριστών που θα αλλάξουν επίπεδο τους «Κόκκινους».

Αυτή η απόφαση του Τζόν Χένρι, βασικού ιδιοκτήτη του κλαμπ, πάρθηκε έχοντας δύο άξονες. Από τη μία πλευρά, ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει εντυπωσιαστεί από την πεντάμηνη παρουσία του Γιούρκεν Κλοπ στον πάγκο της ομάδας και θεωρεί πως ο Γερμανός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τις τύχες της, αν φυσικά του δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τα οικονομικά της Λίβερπουλ. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως τη σεζόν 2014-15 ο σύλλογος κατέγραψε κερδοφορία ύψους60 εκατ. λιρών (77 εκατ. ευρώ), άρα υπάρχουν περιθώρια για σημαντικές επενδύσειςέτσι ώστε η ομάδα να καταφέρει να επιστρέψει στους τίτλους αλλά και στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προτεινόμενα Άρθρα