Μαχαίρι αν δεν βγει…

από AllAboutARIS

H μέχρι στιγμής αδυναμία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρεθεί στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ και συνεπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιάς, είναι πιθανό να της κοστίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, από τη χορηγική συμφωνία με την Adidas! Πάνω από 290 εκατ. ευρώ, η πιθανή ζημία!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για ακόμη μία χρονιά πραγματοποιεί μία μετριότατη σεζόν, ούσα στην 6η θέση της βαθμολογίας, ύστερα από 29 αγωνιστικές. Φυσικά, ο αρχικός στόχος ήταν η διεκδίκηση του πρωταθλήματος για τους “Κόκκινους Διαβόλους”, αλλά πλέον μοναδικός ρεαλιστικός στόχος της είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ μείνει εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, θα θέσει σε ρίσκο τη χορηγική συμφωνία με την Adidas! Η εταιρεία αθλητικών ειδών προσέφερε πριν από δύο χρόνια το ιλιγγιώδες ποσό των 940 εκατ. ευρώ στην αγγλική ομάδα για 10ετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Όμως, στο συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα, η οποία αναφέρει πως σε περίπτωση που η Γιουνάιτεντ δεν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τις σεζόν 2016-17 και 2017-18, θα υπάρξει περικοπή του 30% των χρημάτων, ήτοι 290 εκατ. ευρώ!

Προτεινόμενα Άρθρα