Ρόμα για Τσάμπιονς Λιγκ

από AllAboutARIS

Σκοράρει κατά ριπάς ο Ελ Σααραουί

Οι «τζαλορόσι» ήθελαν να παραμείνουν μόνοι τρίτοι στη βαθμολογία, κάτι που για να πετύχαιναν, θα έπρεπε να επικρατήσουν των «βιόλα». Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη επί του συνόλου του Πάουλο Σόουζα, ο οποίος μάλιστα είδε δύο από τους παίκτες του να τραυματίζονται και να αποχωρούν στο πρώτο 35λεπτο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι από την αρχή και μέσα σε τρία λεπτά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Αρχικά, στο 22′, ο Σαλάχ υποδέχθηκε εξαιρετική κάθετη (από θέση οφσάιντ) κι άφησε στον επερχόμενο Ελ Σααραουί, που «έγραψε» από κοντά το 1-0.

Στο 25′, ο Αιγύπτιος άσος πήρε τη σκυτάλη και με ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο κόντραρε κι άλλαξε πορεία, βρήκε δίχτυα για το 2-0. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να φτάσει στο 3-0 δύο λεπτά μετά, εάν ο Ταταρουσάνου δεν έστελνε με ωραία επέμβαση το σουτ του Περότι στο δοκάρι.

Οι «βιόλα» δυσκολεύονταν να αντιδράσουν ενώ ο Σόουζα είδε τους Βαλέρο (29′) και Βετσίνο (34′) να αποχωρούν από το ματς λόγω τραυματισμού, με τους Τέγιο και Μπαντέλ να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.

Το 3-0 όμως ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν οι «τζαλορόσι» κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Ελ Σααραουί άφησε στον Περότι κι εκείνος από κοντά «έγραψε» το 3-0. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει το σκορ, όταν ο Ίλισιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ντιν, για να σημειώσει το 3-1.

Το ματς στη συνέχεια θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά για τη Φιορεντίνα, εάν στο 48ο λεπτό το πολύ καλό σουτ του Ρονκάλια έβρισκε τον στόχο. Αντιθέτως, το γκολ ήρθε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Σαλάχ να χρίζεται εκ νέου σκόρερ, σημείωσαν στο 58′ το 4-1.

Το highlight όμως στο δεύτερο μέρος ήταν αναμφισβήτητα η είσοδος του Φραντσέσκο Τότι. Το «είδωλο» της ομάδας έχει παραγκωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια (κάτι που ωστόσο δεν έχει επηρεάσει το σύνολο) κι όταν πέρασε στο ματς στη θέση του Ελ Σααραουί (76′) γνώρισε την αποθέωση.

Μάλιστα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, ωστόσο η εκτέλεση φάουλ του βρήκε στο δοκάρι!

Τελικώς, η Ρόμα έφτασε στην 7η σερί της νίκη στο πρωτάθλημα, μένοντας πλέον μόνη στην 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα