Ματς…για όλα τα γούστα

από AllAboutARIS

Συνεχίζεται η μάζη για το πρωτάθλημα στην Premier League

Mpορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να διεξάγεται… λειψό, λόγω και της αναβολής της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η δράση στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Premier League

Η Λέστερ, παρότι έχασε βαθμούς κόντρα στη Γουέστ Μπρομ (2-2), είδε τις Άρσεναλ και Τότεναμ να γνωρίζουν την ήττα κόντρα σε Σουόνσι (2-1, εντός) και Γουέστ Χαμ (1-0, εκτός) αντίστοιχα, παραμένοντας έτσι στην κορυφή.

Τότεναμ κι Άρσεναλ δίνουν «μάχη» στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», στο ντέρμπι του Λονδίνου, με τα «σπιρούνια» να βρίσκονται τρεις βαθμούς μακριά από τις «αλεπούδες», θέλοντας μονάχα τη νίκη ώστε να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής.

Κάτι που επιδιώκουν κι οι «κανονιέρηδες» που μετά την ήττα από τους «κύκνους» καλούνται να ανακάμψουν και να μην απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την κορυφή.

Όσον αφορά τη Λέστερ, φιλοξενείται από τη Γουότφορντ και θα ψάξει την επιστροφή στα «τρίποντα», ώστε να συνεχίσει να βλέπει τους διώκτες της από το ρετιρέ.

Στα υπόλοιπα ματς, η Τσέλσι φιλοξενεί τη Στόουκ, η Μάντσεστερ Σίτι την Άστον Βίλα ενώ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξιδεύουν στις έδρες των Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Μπρομ αντίστοιχα.

Primera Division

Δίχως το (πολύ) μεγάλο ματς διεξάγεται η 28η αγωνιστική της Primera Division.

Μετά τη χθεσινή (3/3) της νίκη στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο (5-1), η Μπαρτσελόνα θέλει να διατηρήσει τη διαφορά της από Ατλέτικο και Ρεάλ, ταξιδεύοντας στην έδρα της Εϊμπάρ.

Οι «ροχιμπλάνκος» από την άλλη θέλουν να παραμείνουν στο +4 από τη συμπολίτισσα και φιλοξενούνται από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια», η οποία έχει βρει τα πατήματά της μετά το τραγικό ξεκίνημα του Γκάρι Νέβιλ στον πάγκο της.

Τέλος, η «βασίλισσα» υποδέχεται τη Θέλτα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το ενδεχόμενο στραβοπάτημα της Ατλέτικο, ώστε να πλησιάσει τη δεύτερη θέση.

Bundesliga

Το ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν Μονάχου στη Βεστφαλία είναι εκείνο που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Οι Βαυαροί γνώρισαν αναπάντεχη ήττα στην έδρα τους (2-1) από τη Μάιντς, την ώρα που το σύνολο του Τόμας Τούχελ περνούσε από την έδρα της Ντάρμσταντ (2-0), γεγονός που έφερε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους πέντε βαθμούς.

Αύριο (5/3, 19:30), η Ντόρτμουντ φιλοξενεί το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα και θα έχει μοναδική ευκαιρία για να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να μπει για τα καλά στο «κόλπο» της πρώτης θέσης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ματς, η Χέρτα θέλει να παραμείνει στην τρίτη θέση – που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League – και στο +3 από την Γκλάντμπαχ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Αμβούργο.

Από την άλλη, τα «πουλάρια» φιλοξενούνται από τη Βόλφσμπουργκ.

Serie A

Το νικηφόρο σερί της θέλει να συνεχίσει η Ρόμα, η οποία ανοίγει την αυλαία της 28ης αγωνιστικής, υποδεχόμενη τη Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο».

Οι «τζαλορόσι» υποδέχονται σήμερα (4/3, 21:45) τους «βιόλα» και θα ψάξουν την 7η σερί τους νίκη στο πρωτάθλημα, θέλοντας έτσι να παραμείνουν μόνοι τρίτοι, καθώς ισοβαθμούν με τους σημερινούς αντιπάλους τους και να πιέσουν παράλληλα για την δεύτερη θέση.

Η Γιουβέντους, μετά την δραματική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας επί της Ίντερ, στα πέναλτι (5-3), φιλοξενείται στη Μπέργκαμο από την Αταλάντα ενώ η Νάπολι που είναι στο -3 από την κορυφή, υποδέχεται την Κιέβο.

Τέλος, οι δύο ομάδες του Μιλάνου έχουν δύσκολα «τεστ», καθώς η Ίντερ φιλοξενεί την Παλέρμο κι η Μίλαν αντιμετωπίζει τη Σασουόλο εκτός έδρας, ούσα στο -1 από τους «νερατζούρι» και ψάχνοντας την είσοδό της στην πρώτη πεντάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα