Και εγένετο… FIBA Τσάμπιονς Λιγκ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μεταξύ αυτών φυσικά και η Ελλάδα

Την συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA υπέγραψαν δέκα ευρωπαϊκές λίγκες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, στην συνάντηση που έγινε στην Γενεύη και το Σπίτι του Μπάσκετ. 

Πέραν της ΦΙΜΠΑ που κατέχει το 50% των μετοχών της νέας διοργάνωσης, το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζεται ανάμεσα σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Λιθουανία, Πολωνία, Βέλγιο και Τσεχία, ενώ υπάρχει αναμονή για την απάντηση των Ισπανών

Η εταιρία που ιδρύθηκε θα έχει την ευθύνη για την διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο αναμένεται να λάβει μέρος και ο ΑΡΗΣ. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους Αλέν Μπεράλ (πρόεδρος γαλλικής λίγκας), Στέφαν Χολζ (διευθύνων σύμβουλος γερμανικής λίγκας), Γιώργος Χαλβατζάκης (πρόεδρος ελληνικής λίγκας), Μάρτσιν Βιντόμσκι (πρόεδρος πολωνικής λίγκας), Χαρούν Ερντενάι (πρόεδρος τουρκικής ομοσπονδίας), Σιριέλ Κουμάνς (α’ αντιπρόεδρος FIBA Europe), Καμίλ Νόβακ (εκτελεστικός διευθυντής FIBA). Πρόεδρος ορίστηκε οργανωτικός διευθυντής της ΦΙΜΠΑ, Μάρκους Στούντερ. Η επίσημη ίδρυση της εταιρίας θα γίνει στις 21 Μαρτίου στο Παρίσι. 

Προτεινόμενα Άρθρα