Και τώρα η απόφαση!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Το πολυαναμενόμενο δικαστήριο για την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού του Ρυσίου επιτελους πραγματοποιήθηκε σήμερα και πλέον όλος ο ΑΡΗΣ περιμένει την απόφαση που θα επισπεύσει τις διαδικασιες ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης.

Το πολυαναμενόμενο δικαστήριο για την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού του Ρυσίου επιτελους πραγματοποιήθηκε σήμερα και πλέον όλος ο ΑΡΗΣ περιμένει την απόφαση που θα επισπεύσει τις διαδικασιες ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης.

Για μία ακόμα φορά φυσικά πρώτα κατέπεσε η αιώνια προπαγάνδα ορισμένων καθώς το ΙΚΑ (άρα η Πολιτεία) βρέθηκε απέναντι από τον σύλλογο ζητωντας μάλιστα αναβολή! Αντί δηλαδή το ΙΚΑ να ζητήσει άδεια για να παραστεί στην διαδικασία, πήγε με στόχο την αναβολή που ευτυχώς όμως δεν δόθηκε από την έδρα χάρη στην καθοριστική παρέμβαση του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου κ. Βαλεργάκη.

Ο τελευταίος σημείωσε ενώπιον της έδρας ότι η άδεια που έχει δοθεί είναι επί των δικογράφων και επομένως το ΙΚΑ μπορεί να καταθέσει κανονικά πρόσθετη παρέμβαση και να προασπίσει τα συμφέροντα του δημοσίου. Προκαλεί βέβαια ερωτηματικά για τον ρόλο ορισμένων το γεγονός ότι το ΙΚΑ δεν έδωσε το παρών την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε τώρα και αντί να ζητάει άμεσα να γίνει η δίκη για να πάρει το δημόσιο όσα χρήματα επιδικαστούν (μέσω της συνολικής διαδικασίας εκκαθάρισης και του πλειστηριασμού του Ρυσίου) ζήτησε αναβολή.

Όπως και να έχει η κατάσταση το δικαστήριο ξεκίνησε κανονικά και ολοκλήρωσε την διαδικασία και πλέον αναμένουμε την απόφαση το αργότερο σε 40 μέρες, με την πλευρά του ΑΡΗ βέβαια να ζητάει όσο το δυνατόν πιο άμεσα να γίνει γνωστή η απόφαση της έδρας.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο ζήτησε μέχρι την Τρίτη να πραγματοποιηθεί η κατάθεση υπομνημάτων και συμπληρωματικών στοιχείων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ

Την πλευρά του κ. Σκόρδα εκπροσώπησε ο Κώστας Παπαδόπουλος με μάρτυρα το Νικήτα Ματθαίου που στην κατάθεσή του σημείωσε ότι η αξία του Ρυσίου φτάνει τα 5 εκ. Ευρώ!!! Είναι προφανές ότι τα συμφέροντα του κ. Σκόρδα με τον κ. Ματθαίου είναι παράλληλα λόγω της κοινής παραγοντικής τους θητείας και αυτονόητο ότι και ο κ. Ματθαίου θέλει τον ορισμό της μεγαλύτερης δυνατής τιμής.

Η πλευρά του ΑΡΗ προσκόμισε απόφαση του εφετείου το 2010, που ορίζει αξία του οικοπέδου στο Ρυσίο στα 452.547 ευρώ. Τον σύλλογο εκπροσώπησαν οι κ.κ. Μαστρογιάννης, Γρόλλιος με μάρτυρα τον Σίμο Ορφανίδη. Ο τελευταίος σημείωσε ότι το προπονητικό κέντρο δεν καλύπτει τις ανάγκες μιας επαγγελματικής ομάδας όπως ο ΑΡΗΣ, απαιτούνται πολλές βελτιώσεις. Επιβεβαίωσε ότι η αντικειμενική αξία του έχει οριστεί κοντά στα 452.000 ευρώ. Μάλιστα ο νομικός του ΑΡΗ κ. Μαστρογιάννης σημείωσε ότι η εμπορική αξία είναι 501.854 ευρώ ως τιμή , πλέον θέτει την αντικειμενική αξία ως 452.000 ευρώ”.

Μάλιστα σημείωσε ότι οι εκκαθαριστές έχουν έννομο συμφέρον για να ζητήσουν να οριστεί συγκεκριμένη τιμή.

Ο νομικός του ΙΚΑ από την πλευρά του κ. Βασίλης Κούβελας τόνισε ότι η υπηρεσία ορίζει την αξία του ακινήτου στο 1.061.000 ευρώ, ζήτησε να απορριφθούν οι αιτήσεις ΑΡΗ και του κ.Σκόρδα και να επιδικαστεί η δική του. Στην ουσία το ΙΚΑ ζητάει ένα ποσό εκκίνησης διπλάσιο από αυτό που ζητάει η πλευρά του ΑΡΗ δείχνοντας βέβαια και πώς το δημόσιο αξιολογεί την αξία του ακινήτου.

Πλέον η απόφαση θα παρθεί από τον δικαστή, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ανοίξει ο δρόμος για την εκκαθάριση, όποια και αν είναι η τιμή που θα οριστεί. Είναι έτσι και αλλιώς σαφές ότι η εκκαθάριση έχει ακόμα πολλά επεισόδια, αλλά από την στιγμή που έγινε το δικαστήριο ο ΑΡΗΣ έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τις δικές του ενέργειες και να αδειοδοτηθεί αναμένοντας και το τυπικό κομμάτι της ολοκλήρωσης που όμως δεν θα καθυστερεί πλέον με δική του ευθύνη.

Προτεινόμενα Άρθρα