Αυστριακός… κλέφτης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μίχαελ Ένινγκ είχε…βιαστεί να κρίνει τον Εμάνουελ Σάκιτς από την εμφάνισή του κόντρα στη Λαμία, με την κίνησή του να τον αφήσει εκτός από το ευρωπαϊκό ματς που ακολούθησε.

Εκείνο το ματς της πρεμιέρας δεν ήταν το ιδανικό ξεκίνημα του Αυστριακού με τον ΑΡΗ στο πρωτάθλημα. Βάσει της συνέχειας όμως εξελίχθηκε απλά σε μία κακή παρένθεση για τον 29χρονο φουλ μπακ, ο οποίος διακρίνεται από σταθερότητα στα τελευταία τέσσερα ματς. Και μάλιστα στο ένα ως αριστερός μπακ. Θέση που την γνωρίζει αλλά δεν είναι η φυσική του αλλά ούτε και εύκολ παίζοντας με ανάποδο πόδι.

Αν και αρκετά επιθετικογενής ως φουλ μπακ, ο Σάκιτς έχει κάνει focus περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα -κατ΄εντολή Μάντζιου κιόλας- με την αποτελεσματικότητά του να αναδεικνύεται μέσα από τις κλεμμένες μπάλες.

Ο πρώην παίκτης της Στουρμ Γκρατς είναι ο πρώτος “κλέφτης” του ΑΡΗ με 15 μέχρι στιγμής, αφήνοντας πίσω τα 11 των Χαβιέ Ματίγια και Λίντσεϊ Ρόουζ που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα της σχετικής κατηγορίας.

Το aggresive στυλ του Σάκιτς βοηθάει σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, αποφεύγοντας μάλιστα τις παραβάσεις αφού έχει μόλις πέντε φάουλ.

Προτεινόμενα Άρθρα