Η μπάλα στο δικό του γήπεδο

από AllAboutARIS

Με την άνοδο σχεδόν εξασφαλισμένη αρχίζει η περίοδος των πράξεων και αποδείξεων για τον Θόδωρο Καρυπίδη όσον αφορά τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα.

Η εξασφάλιση της ανόδου στα επόμενα 1-2 παιχνίδια θα ανοίξει και επίσημα πλέον την κουβέντα γύρω από την επόμενη μέρα στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ, την εκκαθάριση και την πιθανότητα ολοκλήρωσής της (σενάριο που δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες), τον νέο αθλητικό νόμο, την ΕΕΑ, την ΕΠΟ, την Γ.Σ του ερασιτέχνη και την ΑΜΚ της νέας ΠΑΕ. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα διαδραματίσει ο Θόδωρος Καρυπίδης που επιθυμεί για τον εαυτό του ένα σημαίνοντα ρόλο στις εξελίξεις. Πριν φτάσει όμως ο νυν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος να διεκδικήσει τη νέα ΠΑΕ, έχει μπροστά του ένα τετράμηνο στο οποίο θα κληθεί να φανεί συνεπής σε δημόσιες δεσμεύσεις του για μια σειρά από ζητήματα.

1.     Να «απαλλαγεί» από την Βέροια. Χρονικά το είχε τοποθετήσει τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Περιθώριο του δίνει ο νόμος μέχρι τη σύσταση της νέας ΠΑΕ αλλά το ιδανικό θα ήταν για τον ίδιο να… απεμπλακεί νωρίτερα ώστε να αφοσιωθεί στα πολλά ανοικτά μέτωπα του ΑΡΗ.

2.     Να εξασφαλίσει ότι ο ΑΡΗΣ θα μπορέσει να αγωνιστεί στη Football League, δίχως εμπόδια από ΕΕΑ και ΕΠΟ. Αυτό προυποθέτει επαφές και στρατηγική με ΓΓΑ και Κοντονή, ΕΠΟ και Γκιρτζίκη ούτως ώστε να δοθεί άδεια από την ΕΕΑ και στο νέο αθλητικό νόμο να υπάρχει η πολυπόθητη εξαίρεση για τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ.

3.     Να τρέξει την εκκαθάριση για την οποία έχει δεσμευτεί και βάση μνημονίου ώστε να έχει στα χέρια του μια απόφαση για την τιμή πλειστηριασμού του Ρυσίου που θα ξεκλειδώσει τη διαδικασία και να προβεί στην δημοσίευση του ισολογισμού που παραμένει σε αδράνεια εδώ και μήνες.

4.     Να εμφανίσει τα χρήματα για να καλύψει την τιμή της ΑΜΚ της νέας ΠΑΕ που θα ορίσει η Γ.Σ του ερασιτέχνη. Κοινώς να παρουσιάσει … ρευστό για να πείσει τον δύσπιστο- και δικαιολογημένα- ως ένα βαθμό κόσμο της ομάδας ότι πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων να ηγηθεί του ΑΡΗ στην πορεία για την Σούπερ Λιγκ.

5.     Να αποκαλύψει με ονόματα και διευθύνσεις αν υφίσταται και ποιος είναι ο αμερικανός επενδυτής με τον οποίο είπε ο ίδιος ότι είναι σε επαφές για συμμετοχή στην ΑΜΚ αλλά έκτοτε το θέμα έχει παγώσει.

6.     Τέλος, εφόσον γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για ακόμη πιο ηχηρές μεταγραφές ώστε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα είναι το ακλόνητο φαβορί στην δύσκολη και πιο απαιτητική Football League.

Προτεινόμενα Άρθρα