Το… αουτσάιντερ των μεταγραφών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο ο ΑΡΗΣ δεν… λυπήθηκε τις κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ του. Άλλες… φανταχτερές και άλλες που έγιναν… κάτω από το ραντάρ.

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο είναι μία περίπτωση παίκτη που ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Ηταν μάλιστα από τους πρώτους παίκτες με τους οποίους συμφώνησε η ομάδα, πριν επισημοποιηθεί η αναστολή του ban από τη FIFA.

Από την αρχή πάνω στον Αργεντινό μπήκε η “ταμπέλα” της συμπληρωματικής επιλογής. Αυτός ήταν άλλωστε και ο ρόλος για τον οποίο προοριζόταν, με τον Θεόδωρο Καρυπίδη να έχει σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της αποκτήσής του. Και μπορεί να άργησε λίγο, αλλά σταδιακά δικαιώθηκε για την επιμονή που επέδειξε με τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΑΠΟΕΛ, μεταξύ άλλων.

Ο Μπερτόγλιο άλλαξε μαζί με τον Λόπεθ την ροή του αγώνα κόντρα στην Λαμία, ερχόμενοι από τον πάγκο, σε μία εμφάνιση-κλειδί για να καθιερωθεί στη συνέχεια στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Αγωνιζόμενος κυρίως πίσω από τον φορ -ενίοτε και στα πλάγια- ο “Φλάκο” κερδίζει τον χαρακτηρισμού του… τίμιου μέσα στο γήπεδο, παρουσιάζοντας ίσως και μία βελτιωμένη έκδοση του Νίκο Μαρτίνες.

Η σημασία του Μπερτόγλιο στο παιχνίδι του ΑΡΗ, μέχρι στιγμής, φαίνεται και με τη βοήθεια των αριθμών. Πρώτος σε τελικές (10 με 1 γκολ), πρώτος μαζί με τον Γκάμα σε κερδισμένα φάουλ (14) είναι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες ξεχωρίζει.

Υπάρχει βέβαια η πλευρά των λαθών (2ος με 27 πίσω από τον Γκάμα) ή οι μόλις 14 πάσες σε πέντε ματς. Στοιχεία όμως που έχουν πολλαπλές αναγνώσεις για τον ίδιο.

Σημασία έχει ότι στο τελικό “ταμείο” δείχνει να αποτελεί μία αξιόλογη μονάδα, με θετικές εμφανίσεις που θα τον βοηθήσουν όσο μεγαλώνει ο ανταγωνισμός μεσοεπιθετικά με τους Ματέο Γκαρσία και Σιαντέ Σίλβα.

Προτεινόμενα Άρθρα