Όλη η προσοχή στο ντέρμπι

από Αντώνης Γκάτζιος

Η ήττα από τον Χαρίλαο Τρικούπη και η άσχημη εμφάνιση άνοιξαν… θέματα στον ΑΡΗ, όμως η ομάδα έχει έναν κρίσιμο και δύσκολο αγώνα μπροστά της και εκεί στρέφεται η προσοχή της.

Όλα δείχνουν ότι ο ΑΡΗΣ συνεχίζει ως έχει για το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής, με τον Ηρακλή την Κυριακή στο “Nick Galis Hall”, με στόχο την αντιστροφή του κλίματος και της κατάστασης και την πρώτη του νίκη στην Basket League. Τα κακώς κείμενα φάνηκαν και αναλύθηκαν, τόσο από την τεχνική ηγεσία, όσο και από τη διοίκηση και φυσικά μέσα από τις μεταξύ τους συζητήσεις. Όταν η εικόνα είναι κακή, όλοι μπαίνουν υπό κρίση και έτσι “άνοιξε θέμα” για τον πάγκο του ΑΡΗ. Στην παρούσα φάση όλη η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε μία επίπονη ήττα στο Αγρίνιο από τον Χαρίλαο Τρικούπη. Στόχος είναι να την αφήσει πίσω του και να “απαντήσει” την ερχόμενη Κυριακή, κόντρα σε μία πολύ ποιοτική ομάδα που έδειξε τις ικανότητές της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο ΑΡΗΣ, ειδικά στην έδρα του (παρά την επώδυνη, ειδικά γι’ αυτόν, απουσία του κόσμου από τα γήπεδα), θα κοιτάξει να χτυπήσει όλα τα ματς και στο προσεχές τοπικό ντέρμπι θέλει μία νίκη που θα του χρησιμεύσει πολύ στη συνέχεια, αφού το τελευταίο που θέλει είναι να μείνει πίσω “με το καλημέρα”. Κάτι που συνέβη πέρυσι (και παρά τη νίκη της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ), με τις γνωστές συνέπειες.  

Για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα και εκεί πλέον πέφτει όλο το βάρος. Οι αδυναμίες φάνηκαν (και όχι μόνο στο Αγρίνιο), όμως στον ΑΡΗ πιστεύουν ότι η ομάδα μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα και να βγάλει στο παρκέ τις ικανότητες των παικτών, συνδυασμένες με ομαδικότητα, πειθαρχία και πάθος. Κάτι που ως επί το πλείστον δεν έγινε ως τώρα. Μερικές φορές, για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα “κλικ” και μένει να φανεί αν το “ταρακούνημα” της πρεμιέρας και η αναταραχή που δημιουργήθηκε μετά απ’ αυτήν, θα μπορέσει να “γυρίσει το διακόπτη”.

Προτεινόμενα Άρθρα