"Στο χέρι μας η τρίτη θέση"

από AllAboutARIS

Ο Ντόμινικ Ουότερς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "AllAboutARIS on Air" στο Libero 107,4 και μίλησε στον Αλέξη Σαββόπουλο για την νίκη επί της ΑΕΚ, την τρίτη θέση αλλά και την σχέση του με τον Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Αμερικανός είπε αρχικά: “Ήταν μεγάλο παιχνίδι, εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ένα δυνατό σωματικά παιχνίδι, από τα πιο δυνατά, ούτε στο ΝΒΑ δεν παίζουν τόσο σκληρά, έχω αρκετά σημάδια στο κορμί μου από το σκληρό παιχνίδι” και συμπλήρωσε: “Δεν ξεκινήσαμε καλά κάναμε λάθη, δεν πετύχαμε καλάθια καθώς ήμασταν άστοχοι, έπρεπε να αλλάξουμε την άμυνα μας. Κανείς δεν θέλει να χάσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια είχαν χάσει ήδη δύο και ήρθαν προετοιμασμένοι, έπαιξαν σκληρά και επιθετικά. Υπήρχε πάθος και από τις δύο ομάδες, οι διαιτητές ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και μπορέσαμε να παίξουμε πιο δυνατά. Στο πρώτο μέρος έδωσαν τεχνικές ποινές, αυτό μας επηρέασε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν σκεφτόμασταν τις τεχνικές ποινές αλλά πως θα παίξουμε καλή άμυνα και δυνατά, σε αυτό βοήθησε η καλή διαιτησία”.

Για την απόδοση του Τζέικ Κοέν και του Μιχάλη Πελεκάνου είπε: “Ο Τζέικ Κοέν είχε ορισμένα μεγάλα καλάθια, είναι σπουδαίος σουτέρ, τον άφησαν μόνο του και έκαναν λάθος. Έκανε καλή δουλειά και σητν άμυνα, τα ριμπάουντ είναι εξαιρετικός συμπαίκτης. Ο Μιχάλης έπαιξε εξαιρετικά, είχε μεγάλα σουτ, χωρίς τα τρίποντα του δεν θα ήμασταν κοντά στον αγώνα. Είχε προβλήματα με τραυματισμό, δεν προπονήθηκε σχεδόν καθόλου την προηγούμενη εβδομάδα αλλά είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, περιμέναμε ότι θα βοηθούσε σημαντικά”.

Για το αν έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον κόντρα στην ΑΕΚ μετά τις τρεις νίκες ενόψει και των πλέι οφ είπε: “Είναι δύσκολο να τους κερδίσεις τρεις φορές, πόσο μάλλον τέσσερις ή πέντε. Αλλά θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Η ΑΕΚ έκανε αλλαγές, είναι καλή ομάδα και έγινε καλύτερη. Θα είναι πάλι δύσκολα παιχνίδια εφόσον τους αντιμετωπίσουμε στα πλέι οφ. Είναι μία δυνατή κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες”

Για την τρίτη θέση είπε: “Εφόσον δεν έχουμε άλλα στραβοπάτήματα με άλλες ομάδες, επίσης μπορέσουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό θα έχουμε την τρίτη θέση. Είναι στο χέρι μας. Η ΑΕΚ έχει να παίξει με Ολυμπιακό και Παναθηναικό, εμείς μόνο με τον Ολυμπιακό. Βέβαια το τεχνικό τιμ δεν μας πιέζει για την τρίτη θέση, βέβαια έχουμε εξασφαλίσει ήδη την συμμετοχή μας στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Είναι ένας στόχος φυσικά, αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τα πλέι οφ όπου θα παλέψουμε για το καλύτερο”.

Για το αν νιώθει τον Δημήτρη Πρίφτη ως… πατέρα του, ποια είναι η σχέση τους είπε: “Λατρεύω να παίζω για τον κόουτς. Τον νιώθω σαν πατέρα μου. Με βοήθησε σημαντικά, όταν στην αρχή της χρονιάς προσπαθούσα να μάθω τον ρόλο μου, τι ήθελε από μένα. Είμαι πόιντ γκαρντ και ήρθα σε μία νέα ομάδα, όπου έπρεπε να προσαρμοστώ κια με βοήθησε σημαντικά ο κόουτς. Μετά από τόσα παιχνίδια καταλάβαμε ο ένας τι θέλει ο άλλος, μου έδωσε ελευθερία να μιλάω με τους συμπαίκτες μου αλλά και με τον ίδιο. Με εμπιστεύεται και είναι σημαντικό, έχουμε εξαιρετική επικοινωνία. Του επιτρέπω να μου μιλάω με όποιον τρόπο θέλει, γιατί ξέρω ότι θα με βοηθήσει σημαντικά και το έχει κάνει ήδη μέχρι στιγμής”.

Προτεινόμενα Άρθρα