Κέρδισε την ΑΕΚ, κέρδισε τα μαθηματικά…

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δεν έκανε ένα καλό παιχνίδι. Έκανε τρία άσχημα δεκάλεπτα και ένα εξαιρετικό, το τελευταίο. Και αυτό ήταν αρκετό για να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει την ΑΕΚ αλλά και τα στατιστικά, τα οποία δεν ήταν υπέρ του. Οι "κίτρινοι" έδειξαν ότι με πάθος και θέληση για νίκη, μπορείς να πετύχεις πολλά. Ακόμα και αν δεν είναι η βραδιά σου…

Έχοντας μία εικόνα της τελικής στατιστικής, μπορεί κανείς να δει ότι ο ΑΡΗΣ κερδίσει μόλις σε τρεις κατηγορίες, αλλά από τις σημαντικότερες σε έναν αγώνά.
Η μεγάλη διαφορά του ΑΡΗ με την Α.Ε.Κ. είναι στον τομέα της συνεργασίας άρα και στις ασίστ, όπου έχει 16 έναντι 6 μόλις των φιλοξενούμενων. Τεράστια η διαφορά μιας και έτσι οι “κίτρινοι” κάλυψαν τα 12 λάθη (9 η Α.Ε.Κ.) αλλά και την διαφορά στα κλεψίματα με 4 έναντι 9.
Στα ποσοστά ευστοχίας ο ΑΡΗΣ κερδίζει σε δύο κατηγορίες, αυτές των δύο πόντων με 53% (17/32) έναντι 41% της ΑΕΚ (15/37), αλλά και των τριών πόντων με 9/21 κια 43% έναντι 6/24 και 25%. Οι “κίτρινοι” δεν είχαν καλή βραδιά στις βολές με 16/24 και 67%, την ίδια ώρα που ο αντίπαλος τους είχαν 28/35 και 80%.
Ο ΑΡΗΣ κατάφερε με την άμυνα του, τα καλά ποσοστά του, να καλύψει και την διαφορά στα ριμπάουντ, όπου πήρε 31 συνολικά (24-7) ενώ η ΑΕΚ είχε 41 εκ των οποίων τα 18 ήταν επιθετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα