"Αφεντικό" στη Μαδρίτη η Ατλέτικο (vid)

από AllAboutARIS

Με γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, οι «ροχιμπλάνκος» άλωσαν την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης (0-1) και την τελείωσαν οριστικά από την υπόθεση τίτλος.

Πάνε οι εποχές που ήταν ο φτωχός συγγενής της πόλης. Πάνε οι εποχές που έχανε από τα αποδυτήρια. Πάνε οι εποχές που κοιτούσε με δέος την «βασίλισσα». Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Μαδρίτη ο «Τσόλο» Σιμεόνε, το αφεντικό της ισπανικής πρωτεύουσας είναι η Ατλέτικο! Οι «ροχιμπλάνκος» με γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν (53’) άλωσαν το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (0-1), προσέφεραν στον Ζινεντίν Ζιντάν την πρώτη του ήττα ως προπονητή, τελείωσαν οριστικά την «βασίλισσα» από την μάχη του τίτλου και συνάμα έμειναν για 6ο συνεχόμενο ντέρμπι της Μαδρίτης αήττητοι. Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά.

Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (Ρεάλ Μαδρίτης) πίστεψε ότι θα έκανε περίπατο απέναντι στην καλύτερη άμυνα της La Liga. Πίστεψε ότι οι «ροχιμπλάνκος» θα είναι σκασμένοι από το κοπιαστικό 90λεπτο της Τετάρτης απέναντι στην Αϊντχόφεν. Πίστεψε ότι η ομάδα του Σιμεόνε βρίσκεται σε μίνι κρίση, βλέποντας την χωρίς γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια. Όλα αυτά ήταν στάχτη στα μάτια της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην πραγματικότητα, οι παίκτες του Σιμεόνε κατάφεραν και κοίμισαν την «βασίλισσα», αφού στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε σχεδόν τίποτα, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Γκριεζμάν, το οποίο έβγαλε με υπερένταση ο Νάβας. Τα χλιαρά σφυρίγματα των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στην ανάπαυλα μαρτυρούσαν πολλά.

Το επαγγελματικό πρέσινγκ και η ατσάλινη άμυνα των φιλοξενούμενων ουσιαστικά δέχθηκε ένα και μόνο ρήγμα. Αυτό στην φάση του 47ου λεπτού, όταν το διαγώνιο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο «ξύρισε» το δοκάρι του Όμπλακ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης περίμενε καρτερικά την ώρα της και μία υποδειγματική της κόντρα ήταν αρκετή για να τελειώσει το ματς. Ο Κόκε με τον Γκριεζμάν έκρυψαν την μπάλα (53’) και ο Γάλλος επιθετικός με το πρώτο του γκολ από τις 27 Ιανουαρίου (20ό στην σεζόν), σκότωσε με σουτ στην κλειστή γωνία τον Νάβας (0-1)!

Ο Ζιντάν έφερε από τον πάγκο όλη την πιτσιρικαρία (Μπόρχα Μαγιοράλ, Λούκας Βάθκεθ, Χεσέ) μπας και ξυπνήσει την ομάδα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Νάβας έσωσε το 0-2 σε τετ-α-τετ με τον Σαούλ (66’) και από εκεί και μετά η Ρεάλ έβγαλε στο χορτάρι όλο της το άγχος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημάδεψε με κεφαλιά εξ’ επαφής τον Όμπλακ, ο Σλοβένος είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Μπόρχα Μαγιοράλ, ενώ ο Ντανίλο σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία της «βασίλισσας» τρία λεπτά πριν το τέλος.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κράτησε ως το τέλος το 0-1 (μάλλον πιο άνετα από ότι θα περίμενε), μείωσε την απόσταση από την Μπαρτσελόνα στο -5 και για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι είναι η μοναδική ΟΜΑΔΑ που μπορεί να ακολουθήσει με συνέπεια το καταλανικό τρένο. Μέχρι να γίνει και η Ρεάλ ΟΜΑΔΑ, ο Ζινεντίν Ζιντάν πρέπει να φάει ακόμα πολλά προπονητικά ψωμιά…

Προτεινόμενα Άρθρα